Persoanele de succes sunt in general autodidacte si acorda o importanta deosebita dezvoltarii personale.
Fiecare persoana pe care o admiri cunoaste succesul datorita alegerilor pe care le face in fiecare zi. Toate deciziile luate deservesc acelasi scop, de a ajunge la succes cu orice pret.
Multe dintre ele nu reprezinta decat obiceiuri simple care, urmate zilnic, contribuie la obtinerea rezultatelor dorite.
Insa, a face cele mai potrivite alegeri pentru tine, inseamna a renunta la obiceiurile care te trag inapoi si care au devenit parte a stilului tau de viata.
Nu este usor sa renunt la ele, pentru ca, in general, acestea te pastreaza in zona ta de confort. Pentru a face un pas inainte pe drumul spre succes, trebuie sa ies din aceasta zona si sa iti asumi in totalitate ceea ce vrei sa devii.
Iata cateva obiceiuri la care ar trebui sa renunti:
Nu ai o rutina de dimineata
Diminetile productive sunt cea mai buna modalitate de a iti incepe ziua. Daca reusesti sa faci macar o parte din ce ti-ai propus in prima parte a zilei, vei avea imediat satisfactia de a termina ceva.
Acest lucru iti va da energia necesara si motivatia de a continua in aceeasi directie. Mai mult, capacitatea de concentrare este maxima in prima parte a zilei.
Rutina de dimineata, alcatuita din activitati minore, precum facutul patului, luarea micului-dejun sau stabilirea prioritatilor pentru ziua respectiva, te poate aduce mai aproape de succes.
Nu prioritizezi
In loc sa iti stabilesti inca de dimineata lucrurile cele mai importante de rezolvat, realizezi la sfarsitul zilei ca nu ai reusit sa faci nimic din ceea ce ti-ai propus, pierzandu-te in activitati minore, pe care le-ai fi putut programa pentru sfarsitul de zi.
Renunta la tot ceea ce sta in calea obiectivului major, si dedica-i acestuia cea mai mare parte a timpului. Doar muncind zilnic poti obtine ceea ce iti doresti.
Petreci prea mult timp pe retelele sociale
Sub pretextul ca vrei sa fii la curent cu ce se intampla in lume, primul lucru pe care il faci de dimineata este sa intri pe retelele de socializare.
Nu este un lucru rau sa faci asta in timp ce iti bei cafeaua, insa cat de des se intampla sa petreci doar jumatate de ora facand acest lucru?
Retelele socializare sunt cele mai eficiente consumatoare de timp, putandu-te face sa pierzi o zi intreaga in fata laptopului daca nu esti suficient de dur cu tine insuti.
Procrastinezi
Poti face acest lucru petrecand timpul pe internet, sau offline, uitand sa te mai intorci din oras pentru a te reapuca de lucru.
De obicei, pauzele mari in timpul perioadei in care trebuie sa lucrezi, influenteaza masura in care vei fi productiv in ziua respectiva.
Se intampla adesea sa muncesti cu mai putin spor dupa o astfel de pauza, sau chiar sa amani ceea ce ai de facut pentru o data viitoare.
Nu iti fie teama sa te afunzi in rezolvarea treburilor pe care le ai de facut, chiar daca acestea sunt dificile.
La un moment dat, va trebui sa o faci, asa ca nu amana momentul pentru ca, cu trecerea timpului, situatia va deveni tot mai dificila si volumul de munca, tot mai mare.
Ai o atitudine negativa
Se spune ca automultumirea nu te ajuta sa evoluezi, insa prea putina incredere in tine, iti poate pune plumb in picioare.
Esti mereu nemultumit de rezultatele pe care le obtii, si adesea eviti provocarile de teama de a nu esua.
Nu iti fie frica sa incerci si sa gresesti. Din greseli inveti in permanenta si devii cu adevarat o persoana perseverenta.
Greselile te aduc mai aproape de succes, nu te indeparteaza. Fii zilnic pregatit sa inveti ceva noi si stabileste-ti ca principal obiectiv sa fii mai bun decat ai fost ieri.