Vom face o lista cu 10 citate din romane care te vor inspira.
1. "Nu mi-a placut niciodata sa adun cioburile sparte si sa le lipesc la loc, spunandu-mi ca vasul este nou. Ceea ce s-a spart, s-a spart; si prefer sa-mi amintesc cu placere de vasul intreg, decat sa-l am inaintea mea si sa-i vad crapaturile, tot restul vietii mele". ("Pe aripile vantului" de Margaret Mitchell)
2. "Ar fi inspaimantator sa crezi ca din tot acest cosmos armonios, desavarsit si egal cu sine, numai viata omului se petrece la intamplare, numai destinul lui nu are niciun sens". ("Nunta in cer" de Mircea Eliade)
3. "Inlaturasem adevarul spre a ma hrani cu visuri". ("Jane Eyre" de Charlotte Bronte)
4. "Gandeste-te la trecut numai in masura in care amintirea lui iti va aduce bucurie". ("Mandrie si prejudecata" de Jane Austen)
5. "Ma simt bine stiind ca intaia mea iubire nu se mai poate repeta. Intrucat este cu adevarat o febra si, de asemenea, o povara, indiferent ce scriu poetii despre asta". ("Rebecca" de Daphne du Maurier)
6. "Daca ierti, iarta totul! Altfel n-ar mai fi iertare". ("Anna Karenina" de Lev Tolstoi)
7. "Este ciudat cum obisnuinta modeleaza gusturile si ideile". ("La rascruce de vanturi" de Emily Bronte)
8. "Limpede nu vezi decat cu inima. Miezul lucrurilor nu poate fi vazut cu ochii". ("Micul Print", Antoine de Saint-Exupery)
9. "Cand ma gandesc la moarte, singurul lucru de care-mi pare rau e ca s-ar putea sa nu mor din dragoste!". ("Dragostea in vremea holerei" de Gabriel Garcia Marquez)
10. "Daca vrei sa afli cu adevarat cine este un om, fii atent la felul in care el ii trateaza pe cei inferiori lui, nu pe cei egali". ("Harry Potter" de J.K. Rowling)
Sursa foto: pexels.com