Sfaturi pentru o memorie mai buna

de la 05 Iul. 2016
Sfaturi pentru o memorie mai buna Memoria reprezinta capacitatea creierului de a retine si folosi informatii absorbite de-a lungul timpului.
Tags: memoriepierderi de memoriesanatatea creieruluicapacitatea de invatare.

Exista doua tipuri de memorie, cea pe termen scurt, folosita de creier pentru a retine informatii de moment precum numele unei persoane abea cunoscute si cea pe termen lung folosita pentru informatii de care nu avem nevoie in clipa de fata, dar pe care creierul nostru le-a inmagazinat. Memoria pe termen lung ne ajuta sa retinem materia pentru examene, indatoririle ce le avem la locul de munca, momentele frumoase alaturi de familie si prieteni, etc.

Important de stiut este faptul ca nu exista memorie proasta si ca oricine isi poate imbunatatii capacitatea de a retine informatii atat timp cat nu sufera de pierderi de memorie, ca o conditie medicala.

Daca te numeri printre persoanele ce doresc a-si imbunatatii memoria, afla ca acest lucru este mai usor decat pare si ca ai la indemana o serie de trucuri ce te pot ajuta in aceasta directie.

 

1. Mananca corect

Alimentele consumate influenteaza capacitatea de concentrare si memorare, motiv pentru care se recomanda consumul de grasimi sanatoase precum nuci si ulei de cocos, alimente bogate in fibre cum ar fi legumele si fructele proaspete, antioxidantilor precum afinele si sparanghelul, proteinelor din carne slaba, peste si oua. Alimentele enumerate alaturi de consumul a doi litri de apa pe zi cresc capacitatea de memorare deoarece protejeaza sanatatea creierului, stimuleaza productia de noi celule si contin antioxidanti.

 

2. 30 de minute de sport zilnic

Sportul si exercitiile fizice stimuleaza celulele nervoase spre a se multiplica, consolideaza interconexiunile intre acestea si le protejeaza impotriva deteriorarii, fapt ce favorizeaza functiile cognitive, inclusiv capacitatea de invatare. Pentru a obtine maximum de concentrare si memorare in urma antrenamentelor este necesar ca programul tau zilnic sa includa atat exercitii cardio, cat si stretching.

 

3. Renunta la multitasking

Obisnuiesti sa iti indrepti atentia catre multiple task-uri in incercarea de a rezolva cat de multe posibil in mod simultan si in cel mai scurt timp? Ei bine, afla ca acest obicei, te incetineste de fapt si iti scade capacitatea de concentrare si memorare, creierul uman avand nevoie de aproximativ opt secunde pentru a absorbi cu adevarat o informatie.

 

4. Dormi suficient

In timpul orelor de somn, creirul isi reface si imbunatateste capacitatea cognitiva, fapt ce determina potentarea proceselor neuronale asociate procesului de invatare si memorare si usurinta in crearea conexiunilor. Pe de alta parte, o singura noapte in care dormi mai putin de sase ore iti poate crea dificultati de concentrare a doua zi.

 

5. Joaca-te inteligent

Zilnic, timp de 15 minute, antreneaza-ti mintea in diferite jocuri cu scopul de a-ti imbunatatii functiile cerebrale, avand apoi ocazia de a observa cresterea capacitatii de memorare, concentrare si rezolvare a problemelor, dar si viteza si flexibilitate in gandire. Pe de alta parte, daca zi de zi nu iti vei provoca suficient creierul cu informatii noi, capacitatea ta de memorare si viteza in gandire ar putea scadea dramatic.

 

6. Mediteaza

Mediteaza pentru cateva minute la sfarsitul fiecarei zile pentru a te elibera de stresul acumulat, rememora tot ceea ce s-a intamplat peste zi, acest obicei iti va imbunatatii memoria pe termen lung.


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.35 din 5 - 20 voturi.

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


x


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!



Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori



Cele mai citite stiri



Ultimele comentarii



0

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016