Paducelul este sursa importanta de polifenoli si astfel reuseste sa te protejeze impotriva oricarei boli de natura cardiaca,dintre care amintim: insuficienta cardiaca, angina, oboseala, aritmii, variatii de tensiune arteriala etc. In plus, cu ajutorul polifenolilor paducelul poate ameliora efectele induse de diabet.
Surse de paducel care se pot regasi cu usurinta la noi sunt frunzele, fructele si florile de paducel: toate contin compusi cardio activi. Il puteti gasi si combinat cu pulberea de flori, sub forma unor capsule cu o eficienta terapeutica ridicata.
Iata care sunt dozele necesare de capsule cu extract se precizeaza pentru fiecare tip de afectiune in parte:
Insuficienta cardiaca: doze de > 900 mg extract de fructe de paducel/zi timp de 8 saptamani.
Angina pectorala: o doza de 400 mg de extract de paducel, luata de 3-4 ori pe zi.
Hipertensiunea arteriala: se administreaza extractul de fructe de paducel, cate 1.000-1.200 mg pe zi, in cure de 40-60 de zile, urmate de 14-21 de zile de pauza, dupa care administrarea se poate relua.
Ateroscleroza: capsule cu extract de paducel, cate 4-6 pe zi, in cure de 3 luni, urmate de 1-2 luni de pauza, dupa care administrarea se reia. Suplimentar, se consuma ulei virgin de masline, cate 30-50 ml zilnic.
Tulburarile de ritm cardiac: extract de paducel, cate 900 mg pe zi. Efecte foarte bune se obtin prin asocierea paducelului cu talpa-gastei (Leonurus cardiaca), care este un alt antiaritmic consacrat.
Sechele post-infarct: extractul de fructe si pulberea de flori de paducel, cate 200 mg din fiecare, de patru ori pe zi.
Circulatie periferica deficitara: cura de 60 de zile cu sirop de paducel, din care se iau cate 3-4 linguri pe zi. o varianta mai puternica a acestui tratament este cel cu sirop de paducel, asociat cu pulbere de macese (Rosa canina), fara samburi, din care se iau cate 2 lingurite de trei ori pe zi.