Zece beneficii pentru sanatate ale consumului de iaurt

de la 24 Oct. 2016
Zece beneficii pentru sanatate ale consumului de iaurt Perfect pentru micul dejun, gustare intre mese sau desert sarac in calorii, iaurtul este un produs lactat popular obtinut din fermentarea bacteriana a laptelui.
Tags: iaurtmicul dejunsanatatevitamine

Iaurtul a devenit unul din cele mai populare alimente datorita gustului, varietatii de arome si texturii caracteristice, fiind preferat atat de adulti, cat si de copii. Insa, numeroasele beneficii pentru sanatate reprezinta motivul pentru care se recomanda introducerea iaurtului in dieta zilnica.

Afla din randurile urmatoare cele mai importante zece beneficii pentru sanatate ale iaurtului si alege produsul potrivit nevoilor tale dietetice tinand cont de numarul caloriilor, cantitatea de zahar si procentul de grasime.

 

1. Continut ridicat de vitamine

Continutul ridicat de vitamine al iaurtului face ca o singura portie sa contina o cantitate importanta de potasiu, fosfor, riboflavina, iod, zinc, vitamina B5 si vitamina B12. In functie de tipul de iaurt consumat si modul in care a fost produs, acesta are un continut diferit de vitamine. De esxemplu, iaurtul obtinut din lapte integral are un continut ridicat de vitamine liposolubile, precum vitamina A, importanta pentru functionarea normala a ochilor si vitamina E, importanta pentru sistemul imunitar al organismului.

 

2. Stimuleaza pierderea kilogramelor in plus

Numeroase studii au demonstrat cum calciul regasit in iaurt determina pierderea in greutate prin declansarea celulelor adipoase pentru a crea mai putin cortizol, ajutand astfel organismul sa arda grasimea corporala in loc sa o depoziteze.

 

3. Contine de bacterii “bune”

In timp ce bacteriile sunt considerate a fi nocive pentru organism, iaurtul contine bacterii “bune”, fiind un produs fermentat cu culturi active vii ce contin probiotice. Probioticele gasite in iaurt sunt benefice pentru tractul digestiv al organismului si ajuta la intarirea sistemului imunitar.

 

4. Regleaza tensiunea

Consumand regulat produse lactate cu continut scazut de grasime iti reduci cu pana la 50% sansele de a dezvolta hipertensiune arteriala.

 

5. Determina instalarea rapida a senzatiei de satietate

Consumand un iaurt la micul dejun vei resimti rapid si pentru o perioada mai lunga de timp senzatia de satietate, astfel nu vei mai fi tentata sa ciugulesti intre mese si nici sa consumi portie dubla la masa de pranz.

 

6. Reface musculatura

Cantitatea de proteine regasita in iaurt este suficienta pentru o gustare luata la sfarsitul unui antrenament intens. Proteinele grabesc furnizarea de aminoacizi necesari pentru ca muschii sa se repare singuri, iar carbohidratii ce se regasesc in iaurt determina refacerea rezervelor de energie a musculaturii ce au fost epuizate pe durata antrenamentului.

 

7. Continut ridicat de calciu

Iaurtul este bogat in calciu necesar pentru oase puternice si dinti sanatosi. In cazul in care organismul tau nu primeste suficient calciu din alimentatie si suplimente este foarte posibil sa il extraga din oase, punand in pericol sanatatea acestora. Unele iaurturi contin peste 50% din necesarul zilnic de calciu.

 

8. Intareste sistemul imunitar

Bacteriile “bune” din iaurt determina celulele sistemului imunitar sa lupte mai puternic impotriva virusurilor si infectiilor.

 

9. Poate fi consumat si de cei cu intoleranta la lactoza

Culturile vii si active, Lactobacillus bulgaricus si Streptococcus thermophilus, adaugate in lapte pentru a crea iaurt ajuta la descompunerea lactozei, devenind astfel unul din putinele lactate ce poate fi consumat de persoanele cu intoleranta la lactoza.

 

10. Previne osteoporoza

Osteoporoza este o boala a oaselor ce creste riscul fracturarii, iar combinatia dintre calciu si vitamina D regasita in iaurt determina intarirea oaselor.


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.07 din 5 - 15 voturi.

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


x


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!



Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori



Cele mai citite stiri



Ultimele comentarii



0

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016