Oul, desi se zice ca ar putea dauna sanatatii, fiindca un galbenus mare poate contine chiar peste 200 mg de colesterol, este sanatos si merita consumat de dimineata. Bineinteles, avem nevoie de o alimentatie echilibrata, si nu este recomandat sa mananci oul in fiecare zi, insa il poti inchide in meniu de 2-3 ori pe saptamana.
De ce sa mananci ou la micul dejun
1. Contine nutritivi din abundenta
Un motiv intemeiat sa introduci oua in rutina ta alimentara, in special dimineata, este reprezentat de faptul ca oul contine din abundenta nutrienti si micronutrienti. Amintim vitamine( A, B15, B5, B2), minerale (fosfor, seleniu, mangan, zinc, etc).
2. Previne diabetul gestational
Femeile insarcinate care consuma oua in sarcina s-ar putea sa se bucure de mai multe beneficii, precum scaderea riscului de hipertensiune arteriala, dar si evitarea aparitiei diabetului zaharat gestational.
3. Este satios
Daca vrei un mic dejun bogat, care sa iti ofere energie pe tot parcursul zilei, insa nu vrei sa mananci exagerat, ouale sunt alegerea perfecta. Un ou de dimineata iti va tine de foame si nu vei tinde sa mananci mai multe calorii decat este necesar.