Beneficiile de sanatate ale ceaiului Oolong sunt dublate de calitatile oferite de ceaiul negru si ceaiul verde. Potrivit Tea Association of the United States, acest sortiment de ceai se incadreaza undeva intre ceaiurile verzi si negre, frunzele sale fiind partial oxidate. Exista numeroase tipuri de ceai in lumea intreaga, insa ceaiul Oolong este unul dintre cele mai benefice.
Originea ceaiului Oolong dateaza de aproape 400 de ani. Este un ceai fermentat semi-verde, dar procesul de fermentare este oprit imediat ce frunzele de ceai incep sa isi schimbe culoarea.
Valori nutritionale
Ceaiul Oolong este bogat in antioxidanti, vitamine si minerale vitale precum calciu, mangan, cupru, seleniu, potasiu si vitaminele A, B, C, E si K. De asemenea, contine acid folic, niacinamida, cafeina, teofilina si teobromina (asemanatoare cu cafeina, dar care pot stimula sistemul nervos).
Iata care sunt beneficiile pentru sanatate!
- Te ajuta sa mentii o greutate normala
Compusul polifenolic din ceai este foarte eficient, controland metabolismul grasimilor din organism.
- Indeparteaza radicalii liberi
Componenta polifenolica este, de asemenea, responsabila pentru indepartarea radicalilor liberi din organism deoarece functioneaza ca un antioxidant.
- Lupta impotriva cancerului ovarian
Ceaiul Oolong este bogat in proprietati anti-cancer. Consumul acestuia ajuta la reducerea semnificativa a riscului de aparitie a cancerului ovarian.
- Contribuie la ingrijirea pielii
Datorita antioxidantilor pe care ii contine, ceaiul Oolong reduce reactiile alergice care duc la aparitia eczemelor si a altor afectiuni ale pielii.
Sursa foto: pexels.com