Datorita diversitatii formelor si a posibilitatilor de combinare cu ingrediente variate, pastele devin un element esential in bucataria vegetariana, permitandu-le iubitorilor de legume sa creeze preparate savuroase si sanatoase. In continuare, vom explora fascinatia pastelor in gastronomia vegetariana si vom descoperi cateva retete delicioase, perfecte pentru a satisface cele mai rafinate gusturi.
Pastele reprezinta o baza versatila pentru o gama variata de preparate delicioase si hranitoare.
Iata trei retete cu paste care sa te incante si sa-ti satisfaca papilele gustative de vegetarian ce iubeste sa se hraneasca sanatos.
Reteta 1: Paste linguine cu spanac si nuci
Ingrediente:
• 250 g paste linguine
• 100 g spanac proaspat
• 50 g nuci
• 2 catei de usturoi
• 50 g parmezan ras
• 3 linguri ulei de masline
• Sare si piper, dupa gust
Timp de preparare: 20 de minute
Mod de preparare: Fierbe pastele in apa sarata, conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurge-le si lasa-le deoparte. Intr-un blender, combina spanacul, nucile, usturoiul, parmezanul si uleiul de masline. Mixeaza pana obtii o pasta fina. Adauga sare si piper dupa gust. Amesteca pasta cu pastele fierte si serveste.
Acest preparat merge de minune cu o salata de rosii cherry si mozzarella.
Reteta 2: Penne cu legume la cuptor
Ingrediente:
• 250 g paste barilla (penne), de la ‘mama’ lor, adica italienesti
• 1 ardei rosu taiat cubulete
• 1 dovlecel taiat rondele
• 1 vanata, taiata cubulete
• 1 ceapa rosie, tocata marunt
• 3 linguri ulei de masline
• Rozmarin proaspat, tocat
• Sare si piper, dupa gust
Timp de preparare: 30 de minute
Mod de preparare: Fierbe pastele in apa sarata, conform instructiunilor si scurge-le dupa ce au fiert. Intr-un vas, amesteca legumele taiate cu ulei de masline, rozmarin, sare si piper. Coace-le in cuptor pana devin aurii si fragede. Amesteca legumele cu pastele fierte si serveste.
Poti servi cu o salata verde cu dressing de lamaie.
Reteta 3: Spaghetti cu ciuperci si sos de smantana
Ingrediente:
• 250 g spaghetti
• 200 g ciuperci, feliate
• 1 ceapa, tocata marunt
• 100 ml smantana lichida
• 2 catei de usturoi, maruntiti
• 2 linguri ulei de masline
• Patrunjel proaspat, tocat
• Sare si piper, dupa gust
Timp de preparare: 25 de minute
Mod de preparare: Fierbe pastele in apa sarata. Ulterior este necesar sa le scurgi si sa le asezi intr-un vas. Intr-o tigaie, incalzeste uleiul de masline si caleste ceapa si usturoiul pana devin aurii. Adauga ciupercile si gateste-le pana cand devin fragede. Toarna smantana si las-o sa fiarba pana se ingroasa usor. Amesteca pastele cu sosul de ciuperci, adauga sare si piper dupa gust, si presara patrunjel tocat.
Insoteste preparatul cu o salata de spanac cu dressing de iaurt.
Aceste retete de paste pentru vegetarieni sunt pline de arome si texturi inedite. Fie ca alegi pastele cu spanac si nuci, cu legume la cuptor sau cu ciupercile in sos de smantana, vei experimenta gusturi delicioase si hranitoare.
Bucura-te de aceste preparate in compania celor dragi, aducand o nota autentic italiana mesei tale!