Vom vedea in continuare 5 modalitati prin care poti preveni depresia in mod natural:
1) Asigura-te ca dormi suficient
Somnul are un rol important pentru a te putea bucura de o viata sanatoasa. Trebuie sa te asiguri ca ii oferi organismului tau suficient timp de odihna, mai ales ca lipsa de somn reprezinta unul dintre factorii care distrug productivitatatea si care iti aduc numeroase probleme de sanatate.
Potrivit studiilor, tulburarile ritmului circadian au fost legate de depresie, iar resincronizarea ritmurilor circadiene prin intermediul suplimentelor de melatonina sau terapia cu lumina poate avea de fapt efecte antidepresive.
Indiferent daca treci printr-o depresie puternica sau daca vrei sa iti ridici starea de spirit, odihna corespunzatoare reprezinta un prim pas important.
2) Fa sport
Sportul sprijina mentinerea sanatatii generale. Printre beneficiile aduse sanatatii, se numara: arderea caloriilor, imbunatatirea activitatii creierului, protejarea sanatatii inimii, promovarea rezistentei fizice, imbunatatirea posturii, cresterea increderii in sine si reducerea starilor de anxietate.
3) Regleaza-ti nivelul de zahar din sange
Ai mancat o prajitura doar pentru faptul ca iti era foame, iar apoi te-ai simtit rau? Ai grija sa nu mananci dulciuri atunci cand iti este foame, caci ele reprezinta un desert si nu pot inlocui o masa.
Asigura-te ca ai trei mese pe zi (mic dejun, pranz si cina) si ca nu ai un nivel ridicat de zahar in sange.
4) Mananca grasimi sanatoase
Alege grasimi sanatoase. Potrivit studiilor, consumul de acizi grasi Omega-3 ajuta la reducerea simptomelor depresiei.
Printre alimentele bogate in Omega-3, se numara: stridii, tofu, caviar, hamsii, ulei de in, macrou, somon, sardine, ulei de ficat de cod, galbenus de ou si seminte de canepa.
5) Gaseste-ti pasiunea
Chiar daca ai o alimentatie sanatoasa, dormi suficient si faci sport, nimic nu iti va ameliora mai mult starea de spirit decat acordarea unui sens scopului tau. Conform unor studii recente, oamenii care simt ca au un scop pe lume traiesc cu pana la sapte ani mai mult decat cei care considera ca nu au niciun scop.
Sursa foto: pexels.com