Fructele de zmeura se consuma atat proaspete, cat si in diferite deserturi sau shake-uri. Frunzele sau ramurile tinere se folosesc in tratarea tusei, racelii si fierbantelii, precum si contra durerilor de cap, de stomac si de inima.
De asemenea, se poate face si ceai din zmeura. Acesta este ideal si folositor atunci cand va confruntati cu dureri menstruale. Zmeura are numeroase efecte benefice asupra sanatatii datorita compozitiei nutritionale bogate in antioxidanti si fitonutrienti.
Zmeura contine din abundenta vitamine si acizi organici, beta caroten, vitamina C, acid folic, citric, salicilic, si in special vitamina E
Zmeura. 3 beneficii pentru organism
1. Ajuta la reglarea glicemiei
Zmeura are un continut redus de carbohidrati si este bogata in fibre. Multe studii de specialitate arata ca ca zmeura imbunatateste rezistenta la insulina si poate preveni ingrasarea ficatului.
2. Sustine sistemul imunitar
Zmeura merita inclusa mai des in alimentatia zilnica pentru ca reuseste sa sustina sistemul imunitar. Contine cantitati importante de vitamina C si in acest fel organismul nostru va reusi sa lupte mai usor impotriva infectiilor.
3. Mentine sanatataea inimii
Continutul ridicat de poatasiu din zmeura ajuta la reglarea pulsului, dar si a tensiunii arteriale. Zmeura este bogata in minerale precum manganul, cuprul si fierul, care contribuie la formarea celulelor rosii din sange.