Departe de a fi folosit de catre organism ca sursa de energie, alcoolul poate da peste cap ceea ce straduiesti sa “cladesti”. Pe langa faptul ca poate conduce la dependenta, alcoolul inhiba absorbtia unor micronutriente, creand grave dezechilibre in organism.
Uneori, poate induce o stare de malnutritie, alteori poate deschide apetitul catre mese copioase care nu servesc deloc scopul.
De aceea, “moderatie” este cuvantul cheie care defineste consumul de alcool in cadrul acestui stil de viata. Aceasta inseamna aproximativ 3 pahare/ saptamana. Adica: fie 1 pahar mic de vin de buna calitate, ½ halba de bere (250 ml), sau un paharel de tarie.
Pe de alta parte, exista pareri care spun ca vinul rosu contine substante nealcoolice benefice sanatatii si recomanda consumul a 150 ml de vin /zi.
De evitat!
-Berea contine o mare cantitate de carbohidrati plini de calorii, de 2 ori mai mare decat vinul rosu si de 8 ori mai mare decat vinul alb.
-Portiile exagerate, care iti dau peste cap socotelile legate de calorii.
-Lichiorurile, vinurile dulci sau alte combinatii alcoolice care contin mult zahar.
De retinut! Trebuie sa fii moderat!
O portie de alcool inseamna:
-250 ml bere
-45 ml tarie
-150-175 ml vin
Citeste si CAT DE NOCIV ESTE CONSUMUL DE ALCOOL PENTRU SANATATE