Ce este tapioca?
Tapioca este un amidon alimentar ce se bucura de popularitate in diferite colturi ale lumii, insa este mai putin cunoscut in Romania.
Originara din Nord-Estul Braziliei, tapioca este cultivata, in prezent, atat in America, precum si in Asia si Africa.
Valori nutritionale
Tapioca contine carbohidrati, vitamine, minerale si compusi organici. De asemenea, include un nivel foarte scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu.
Mai exact, 100 de grame de tapioca contine:
Calorii (kcal): 129
Lipide totale: 3,9 g
Lipide saturate: 1 g
Lipide polinesaturate: 0,1 g
Lipide mononesaturate: 2,5 g
Colesterol: 1 mg
Sodiu: 145 mg
Potasiu: 92 mg
Carbohidrati: 22 g
Fibre alimentare: 0 g
Zahar: 15 g
Proteine: 2 g
Vitamina A: 0 IU
Vitamina C: 0,3 mg
Calciu: 71 mg
Fier: 0,1 mg
Vitamina D: 0 IU
Vitamina B6: 0 mg
Vitamina B12: 0,2 µg
Magneziu: 6 mg
Iata care sunt principalele beneficii pentru sanatate!
1) Imbunatateste circulatia sangelui
Una dintre cele mai valoroase contributii minerale oferite de tapioca organismului este fierul.
Fierul este esential pentru functionarea normala a corpului uman si pentru crearea de noi globule rosii.
2) Amelioreaza digestia
Tapioca impresioneaza prin nivelul de fibre dietetice din compozitia sa.
Fibrele au legatura directa cu ameliorarea digestiei.
3) Regleaza tensiunea arteriala
Tapioca contine potasiu, un alt mineral necesar organismului uman.
Potasiul este un vasodilatator, ceea ce inseamna ca reduce tensiunea si stresul acumulat pe vasele de sange si artere.
>> Daca ti-a placut articolul, iti recomandam - Ceaiul de menta si beneficiile sale pentru organism
Sursa foto: pixabay.com