In acest articol ne vom focusa pe efectele negative pe care le poate aduce consumul exagerat de carne organismului uman:
1. Probleme cardiovasculare
Carnea grasa, in special cea rosie, este plina de grasimi si alte substante care se depun pe vasele de sange si cresc colesterolul rau, dar si tensiunea. In acest fel sunteti mai predispusi la aparitia bolilor cardiovasculare. Indicat este sa renuntati la carne sau cel putin sa o consumati pe cea alba, mai slaba.
2. Cancer
Chiar si aparitia cancerului este mai ridicata daca consumati carne procesata foarte des. S-a demonstrat acest lucru in urma unor studii de specialitate, pentru ca aceste tipuri de carnuri contin substante chimice, precum nitrati si nitriti. In plus, modul de preparare, precum prajirea, poate dezvolta celule canceroase.
3. Diabet de tip2
Grasimile saturate din carnea procesata nu sunt deloc bune pentru sanatate, pentru ca pot creste rezistenta la insulina si astfel favorizeaza aparitia diabetului de tip2. Este recomandat sa consumati mai putina carne, iar cand o faceti, sa o integrati intr-un meniu echilibrat, alaturi de legume si verdeturi.