Salatele ar trebui sa aiba la baza foarte multe legume si uneori fructe sau seminte. Pentru un gust mai intens poate fi adaugat si un dressing de iaurt sau de lamaie. Insa atunci cand incercam sa adaugam din ce in ce mai multe ingrediente riscam sa le facem mult prea calorice si chiar sa ne ingrasam daca le consumam constant in acest mod.
4 moduri prin care salatele devin foarte calorice:
1. Adaugi crutoane
Crutoanele sunt destul de calorice si ar trebui evitate atunci cand pregatesti salate. Doar daca iti este foarte foame si vrei ca salata sa fie mai consistenta poti lua in considerare acest ingredient. Totusi, ai la indemana si varianta castanelor de apa care contin doar 30 calorii la fiecare 50g.
2. Folosesti sosuri procesate
O alta modalitate prin care iti poti transforma salata intr-o bomba calorica este utilizarea sosurilor procesate precum ketchup, maioneza, maioneza cu usturoi, etc.. Daca adaugi si cartofi prajiti o vei echivala ca numar de calorii cu un burger. Ar trebui sa renunti la aceste ingrediente.
3. Utilizezi prea multe fructe confiate
Fructele confiate, spre deosebire de cele proaspete, contin un numar mult prea ridicat de calorii. Ia acest lucru in considerare cand vrei sa pregatesti o salata atipica sau sa urmaresti o reteta de pe internet.
4. Folosesti prea multa carne de pui
Salatele care contin si carne de pui sunt intr-adevar delicioase, insa pot fi mult prea calorice daca carnea este prajita. Ideal ar fi sa folosesti carne de pui intr-o cantitate reusa si sa fie facuta pe gratar.