Iata o lista de legume care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta in perioada anotimpului rece:
1. Cartofii
Cartofii sunt sursa importanta de fier, magneziu, dar si de vitamine B6, C si D. Sunt eficienti impotriva degeraturilor, crapaturilor pielii, arsurilor si ulceratiilor.
2. Usturoiul
Usturoiul contine alicina, un antibiotic natural, care are capacitatea de a distruge germenii patogeni fara a afecta flora microbiana din sistemul digestiv. Este important sa il introducem cat mai mult in alimentatie, deoarece poate atenua gripa, inflamatiile faringiene si congestiile bronhiilor.
3. Morcovii
Morcovii sunt o sursa bogata de vitamina A si au efect antiimbatranire. Ajuta la prevenirea cancerului si contribuie la sustinerea vederii.
4. Conopida
Conopida poate fi consumata atat in stare naturala, cat si murata. Aceasta este un antioxidant natural si contine foarte multa vitamina C.
5. Pastarnacul
Pastarnacul sustine sanatatea corpului tau si contine foarte multe minerale si vitamine: fier, calciu, cupru, crom, potasiu si vitaminele A, C, B1, B12. Aceasta planta este benefica in constipatie, dureri gastrice, enterocolite, reumatism, febra, boli vasculare, infectii, diabet zaharat, etc.
Tu cat de des consumi legume?