Asa ca daca si tu obisnuiesti sa mananci aceste alimente, trebuie neaparat sa stii cateva lucruri inedite despre ele:
1. Maslinele se cultiva in aria perimediteraneana de cel putin 5000 de ani.
2. Aspectul si forma maslinelor sunt date de momentul in care sunt culese din pom si de metoda dupa care sunt prelucrate ulterior.
3. Nutrientii din masline asigura sanatatea tubului digestiv, a aparatului cardio-vascular si ne dau o stare de bine remarcabila.
4. Maslinele sunt foarte bogate in vitamina E, component lipofil cu actiune antioxidanta si antidistrofica.
5. Acidul gras cel mai important din masline este acidul oleic, o grasime neesentiala, dar care ne ajura sa ne pastram sanatos aparatul cardio-vascular si sa ne crestem nivelul de colesterol bun (HDL-colesterol) in sange.
6. Uleiul de masline se obtine prin simpla presare la rece a maslinelor, iar ceea ce rezulta este produsul extravirgin, incarcat cu absolut toate substantele nutritive. Prin preasarea la rece nu se pierde absolut nimic, totul se pastreaza!
7. Savoarea uleiului obtinut difera in functie de zona, uleiurile spaniole au aroma de migdala, cele din nordul Africii sunt dulci, iar cele din Grecia sunt bogate si consistente.
8. Uleiul de masline trebuie pastrat in sticle inchise la culoare, la o temperatura mai joasa. De asmenea, dupa deschiderea sticlei el trebuie consumat in maximum un an de zile.
Citeste si MASLINELE - DE CE SUNT BUNE PENTRU SANATATEA ORGANISMULUI?