Cel mai simplu si rapid mod ca sa obtii necesarul de vitamine si minerale pentru o zi este sa mananci o salata care sa contina legume cat mai variate si uneori si fructe sau seminte.
Iata 4 reguli pentru a pregati salate cat mai sanatoase:
1.Exclude sosurile din salata
Deseori, atunci cand mancam la restaurant, in salatele comandate se regasesc si diferite sosuri grele, precum maioneza si ketchup. Incearca sa nu le folosesti atunci cand prepari acasa salate. Poti da gust retetelor tale si cu dressinguri din lamaie sau iaurt.
2. Adauga cat mai multe legume
Ca sa obtii un gust cat mai delicios si sa te bucuri de multe vitamine si minerale este recomandat sa alegi, pentru salatele tale, o gama variata de legume. Nu uita sa le folosesti in mod special si pe cele de sezon.
3. Adauga proteine
O salata care iti va tine si de foame si in acelasi timp iti va da energie si te va umple de nutienti, vitamine si minerale, trebuie sa contina si proteine. Astfel ca ar fi indicat sa adaugi in salatele tale si oua, somon, tofu, fasole neagra, bucatele de pui, etc.
4. Improspateaza salata cu fructe
Pentru a da prospetime salatelor, pot adauga si fructe proaspete sau confiate. Spre exemplu, poti pune cateva felii de mar, capsuni, fructe de padure sau chiar banane. Atentie! Fructele confiate contin mai mult zahar si nu trebuie sa folosesti prea multe.