Cel mai des este consumat ca ingredient in ceaiuri, pentru ca se prepara foarte simplu si are un gust putin intepator si placut, insa trebuie sa stii ca mai exista si alte modalitati prin care il poti utiliza.
1. Ghimbir sub forma de pulbere
Ghimbirul sub forma de pulbere se poate regasi in magazinele de tip plafar sau il puteti face singuri, acasa. Nu ai nevoie decat de o radacina de ghimbir uscata bine, pe care sa o treci printr-un blender, astfel incat sa devina pudra. Poate face deliciul salatelor tale!
2. Ghimbir confiat
Trebuie neaparat sa incerci si ghimbirul confiat. Poate fi consumat simplu, datorita gustului dulce sau il poti folosi pentru a orna prajiturile. Este minunat pentru a trata racelile si a sustine imunitatea organismului. Se prepara foarte simplu: ghimbirul taiat in felii mai mici trebuie fiert in sirop de zahar, lamaie si apa
3. Bomboane cu ghimbir
In magazine se pot regasi chiar si bomboane cu ghimbir. In cazul in care nu reusiti sa il consumati in alt fel le puteti incerca. Sunt renumite pentru ameliorarea afectiunilor respiratorii dintre care amintim tuse, raceala, etc.
4. Sirop de ghimbir
Siropul de ghimbir trebuie incercat macar o data in viata, deoarece poate tine locul unui desert dulce sipoate fi utilizat chiar si in diferite preparate culinare. In plus, reuseste sa opreasca dezvoltarea celulelor canceroase.