Top 10 beneficii sanatoase ale scrimei

de la 20 Apr. 2016
Top 10 beneficii sanatoase ale scrimei Scrima este un sport elegant, prestigios, modern si combativ, cu traditie, care a distrat oamenii din intreaga lume inca din Evul Mediu.
Tags: scrimabeneficiisportfloretasabiespadaevul mediufortarezistentaanaerobagilitatevigilentaintelectualsahechilibrucoordonare

Este o provocare atat fizica cat si tactica intre doi adversari. Folosind arme replica – floreta, sabia si spada – scrimerii incearca sa obtina puncte lovindu-se unul pe celalalt, in timp ce se misca in fata si inapoi pe o zona numita plansa. Scrima este un sport de lupta relativ sigur, deoarece sportivii poarta masti, manusi si jachete protectoare. 

 

Acestea sunt top 10 beneficii sanatoase ale scrimei:


1.    Forta si rezistenta: scrima presupune un joc de picioare constant si este necesar sa fii capabil sa te misti rapid, cu usurinta si sa ai flexibilitate in miscare. Din moment ce competitiile de scrima necesita multe atacuri si contra-atacuri ce pun in miscare atat partea superioara a corpului cat si cea inferioara, sportivii au nevoie de o musculatura foarte rezistenta pentru a evita obseala in timpul unui asalt. 

 

2.    Imbunatateste capacitatea anaeroba: scrima este un sport exploziv de pornire/oprire, unde momentele cu o activitate de intensitate mare se intercaleaza cu cele de repaus. Scrima iti va ajuta organismul sa-si dezvolte capacitatea de a efectua o activitate independenta a consumului de oxigen. Cum capacitatea anaeroba a organismului creste, tu poti lucra mai intens si pentru mai mult timp, inainte ca acidul lactic sa se acumuleze pe muschi si sa-i forteze sa incetineasca sau sa se opreasca.

 

3.    Accentueaza agilitatea, vigilenta si rezistenta: arta scrimei necesita miscari rapide pentru a contracara atacurile adversarului si pentru a-l plasa in defensiva. Acest lucru cere ca mintea si corpul sa ramana agile si vigilente.

 

4.    Sporeste agilitatea intelectuala: scrima este adesea numita sahul fizic datorita logicii si a strategiilor tactice din spatele miscarilor. Aceasta imbunatateste aptitudinile analitice si strategice evidentiind un comportament calculat si linistit, inaintea pasiunii si a improvizatiei. Asalturile sunt castigate pe baza observatiilor sportivilor asupra abilitatii si personalitatii adversarului. 

 

5.    Imbunatateste flexibilitatea: scrima necesita folosirea unei game largi de miscari care sa raspunda si sa blocheze atacurile adversarului. Inima, mainile si picioarele dezvolta o flexibilitate buna la scrimerii care practica acest sport in mod regulat. 

 

6.    Reduce stresul: deoarece este un sport atat fizic cat si mental, scrima reduce nivelul de stres extrem de mult. Mintea este concentrata pe joc, iar organismul produce endorfine – numite si moleculele fericirii si a starii de bine. Atata timp cat organismul nostru coopereaza, victoria este asigurata. 

 

7.    Creste capacitatea aerobica: scrima intretine sanatatea inimii si cea mintala, marind cantitatea de oxigen din sange si eliberand endorfinele care produc starea de bine. De asemenea, cantitatea extra de oxigen din sange creste circulatia, imbunatateste sistemul imunitar si dezvolta capacitatea organismului de a elimina dioxidul de carbon sau acidul lactic. 

 

8.    Sanatatea cardiovasculara: pe masura ce ritmul respiratiei creste si devine mai profund in timpul unui asalt, nivelul de oxigen din sange creste. Cand ritmul cardiac creste, vasele mici de sange, sau capilarele, se dilata. Facand acest lucru in mod regulat, inima devine mai puternica, pompand sangele mai eficient, chiar si atunci cand nu facem exercitii fizice. 

 

9.    Ajuta la imbunatatirea echilibrului: din moment ce scrima este atat un sport ofensiv, cat si defensiv, echilibrul este cheia. Miscarea constanta intareste inima si de asemenea, sporeste echilibrul nostru zilnic.  


 
10.    Imbunatateste coordonarea: spre deosebire de sporturile ciclice, cum ar fi joggingul sau canotajul, scrima solicita corpul sa faca miscari complete, fortand mainile si picioarele sa lucreze impreuna intr-un mod armonios, in timp ce ele ataca, se apara si contraataca. Coordonarea face ca aceste miscari sa fie mai fluente si mai eficiente in timpul unui asalt.


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 5 voturi.

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


x


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!



Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori



Cele mai citite stiri



Ultimele comentarii



0

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016