Reteta de rosii, vinete si zucchini gratinate:
De ce aveti nevoie?
-2 vinete medii feliate in felii de 5-6 mm grosime
-2 dovlecel mediu taiat in felii de 5-6 mm grosime
-450 gr rosii coapte taiate felii in 5-6 mmgrosime
-1 lingura condimente italienesti
-1 lingura pudra de usturoi
-1/3 cana parmezan proaspat ras sau mai mult
-2 linguri de ulei de masline
-sare de mare si piper negru macinat proaspat
-patrunjel proaspat tocat fin
Cum se prepara?
-Preincalziti cuptorul la 190 °C si pulverizati cu spray de gatit suprafata interioara a vasului in care coaceti. intr-un castron mare adaugati feliile de vinete, rosii si dovlecei. Presarati condimente italiene, usturoi praf, parmezan si apoi condimentati cu sare si piper dupa gust.
-Stropiti cu ulei de masline si amestecati cu atentie sa nu rupeti feliile si toate sa fie complet acoperite de condimente.
-Aranjati legumele feliate alternativ in vasul de copt pregatit, alcatuind o spirala incepand de la margine si avansand spre mijloc.
-Asezati vasul pe gratar in centrul cuptorului si coaceti timp de 40 de minute pana cand legumele sunt moi si „bronzate”.
Descoperiti AICI o alta serie de retete vegetariene delicioase, click««