Vestea buna vine insa din partea tuturor cercetarilor care arata cum metabolimul poate fi stimulat astfel incat numarul caloriilor arse zilnic sa creasca semnificativ. Astfel ca, introducand cateva sesiuni de antrenament in programul tau saptamanal si facand alegeri corecte pentru principalele mese ale zilei poti prelua controlul asupra metabolismului si modului de functionare a organismului.
Mergi pe jos
Daca programul nu iti permite sa ajungi in mod regulat la sala de sport incearca sa mergi pe jos cel putin 30 de minute pe zi, poti face acest lucru chiar in drumul tau spre casa. De asemenea, pentru a consuma mai mult oxigen si pentru a mari numarul caloriilor arse incerca sa mergi pentru trei minute normal apoi mareste considerabil viteaza pentru un minut, repeta acest exercitiu pe intreaga distanta parcursa.
Consuma Omega 3
Include in alimentatia ta peste bogat in acizi grasi omega 3 precum somon, hering si ton, acestia ajuta la reglarea metabolismului. Omega 3 regleaza procentul de zahar in sange si reduce inflamatiile, ceea ce stimuleaza arderile, reducand si procentul de grasime in organism.
Creste masa musculara
Musculatura nu doar cantareste mai mult decat grasimea, ci foloseste si mai multa energie. Astfel, o femeie de 30 de ani care viziteaza sala de sport de doua ori pe saptamana, timp de patru luni ajunge sa arda cu 100 de calorii pe zi mai mult chiar si in zilele de pauza decat cea sedentara.
Bea ceai verde
Mult timp ceaiul verde a fost considerat perfect pentru curele de detoxifiere, cunoscut fiind pentru continutul ridicat de polifenoli cu proprietati antioxidante. Insa, cele mai noi studii pun accentul pe substanta activa catechine din ceaiul verde, aceasta grabind arderile in organism.
Nu reduce prea mult numarul caloriilor consumate
Una dintre cele mai frustrante experiente pentru o femeie este sa nu slabeasca nici macar atunci cand se infometeaza si consuma un numar extrem de mic de calorii zilnic. Ei bine, daca alegi sa te infometezi, organismul va opri procesul de ardere a grasimilor pentru a conserva energie. Pentru a mentine metabolismul activ este nevoie sa consumi un numar de calorii corespunzator varstei, sexului si ritmului de viata pe care il ai, dar sa alegi cu atentie alimentele.
Serveste micul dejun
Pentru un bun start al zilei orfera-i organismului un mic dejun bogat in substante nutritive precum fulgi de ovaz, migdale, fructe de padure, omleta cu spanac si branza feta alaturi de o felie de paine prajita. Masa de dimineata are rolul de a trezi efectiv metabolismul, de a creste nivelul de energie din corp necesar intreaga zi si de a mentine constant nivelul de zahar in sange.