Insa, opt-zece ore pe zi petrecute la birou, programul incarcat si putinul timp liber fac ca mancatul sanatos si pregatirea pranzurilor sa coboare pe o pozitie inferioara in lista ta de prioritati. Totusi, inainte de a fugi la fast food-ul din colt sau la chioscul de vis a vis afla ca exista cateva gustari nutritive ce le poti pastra intr-un dulap si au sub 200 de calorii si variante de pranz gata in mai putin de zece minute iar tu trebuie doar sa te organizezi astfel incat sa achizitionezi toate ingredientele necesare in weekend.
Frigarui cu rosii cherry si branza halloumi – 258 calorii
Ingrediente:
½ lingurita usturoi granulat
½ lingurita mustar Dijon
un varf cutit sare
un varf cutit piper
2 lingurite otet de vin rosu
2 linguri ulei de masline
½ lingurita oregano proaspat tocat
250 grame rosii cherry
250 grame branza halloumi taiata cubulete
betisoare pentru frigarui
Preparare:
Pune betisoarele pentru frigarui la macerat in apa calda timp de 30 de minute, intre timp prepara un sos amestecand pana la omogenizare usturoiul granulat cu sarea, piperul, oregano, otetul si uleiul de masline.
La sfarsitul celor 30 de minute pune la incins un gratar de aragaz ce a fost in prealabil uns cu putin ulei de masline si incepe sa construiesti frigaruile adaugand alternativ pe bat cate o jumatate de rosie cherry si un cub de branza halloumi. Unge frigaruile obtinute cu sosul preparat si pune-le pe gratarul incins pentru trei minute insa. Ai grija sa le intorci la jumatatea timpului. Frigaruile preparate se scot pe o farfurie si se stropesc cu sosul ramas.
Toast cu ricotta si rosii cerry – 115 calorii
Ingrediente:
4 felii paine toast
½ cana de branza ricotta
¼ cana de jumatati de rosii cherry
2 lingurite ulei de masline
un varf cutit sare
un varf cutit piper
Preparare:
Prajeste painea usor apoi intinde pe fiecare felie branza ricotta peste care imprasti jumatatile de rosii. Fiecare felie se stropeste acum cu cate jumaatate lingurita ulei de masline, sare si piper si se adauga pentru 2 minute in cuptorul incins in prealabil.
Humus de mazare – 150 calorii
Ingrediente:
1 cana mazare congelata
4 linguri miez de nuca tocat
2 linguri suc de lamaie
4 catei de usturoi tocati
½ lingurita sare
½ lingurita piper
8 biscuiti de secara
Preparare:
Adauga intr-un blender mazarea, miezul de nuca, sucul de lamaie, usturoiul, sarea, piperul si porneste aparatul pana ce obtii o pasta omogena. Humusul obtinut se serveste intins pe biscuitii de secara imediat dupa prepare sau poate fi lasat intai la rece pentru doua ore.
Dovlecei in crusta de parmezan – 94 calorii
Ingrediente:
½ cana parmezan ras fin
½ ceasca pesmet
½ lingurita usturoi granulat
½ lingurita busuioc uscat
un varf cutit piper rosu
1 ou
3 dovlecei mici
½ ceasca sos de rosii cu busuioc pentru paste
Preparare:
Incinge cuptorul la 450 de grade si amesteca intr-un bol parmezanul, pesmetul, usturoiul, busuiocul si piperul rosu.
Separat taie dovleceii in bastonase subtiri de aproximativ un centimetru apoi clateste bastonasele in oul batut si amestecul de condimente si se aseaza intr-o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt. Tava se da la cuptor pentru 20 de minute iar apoi dovleceii in crusta de parmezan se servesc cu sos de paste.
Quesadillas cu fasole neagra si porumb – 363 calorii
Ingrediente:
2 lingurite ulei de masline
1 cana boabe fasole neagra
2 cani porumb congelat
½ lingurita pudra de ceapa
½ lingurita usturoi granulat
1 cub de zahar brun
jumatate de ardei iute
8 tortilla
2 cesti branza ricotta
Preparare:
Incinge uleiul intr-o tigaie apoi adauga fasolea, porumbul, pudra de ceapa si usturoiul granulat, peste doua minute ardeiul iute tocat si zaharul. Amestecand continuu mai tine tigaia pe foc aproximativ patru minute timp in care aromele se vor amesteca.
Separat, incinge la foc mediu o alta tigaie in care sa incalzesti usor 2 tortilla apoi aseaza un strat de branza pe fiecare tortilla, se aseaza in tigaie o tortilla cu branza in sus, o acoperi porumb si fasole neagra si acoperi usor cu a doua tortilla cu partea de branza spre umplutura. Coace totul timp de 3 minute pe o parte apoi rasuceste usor rumeneste pentru alte trei minute. Procedeaza la fel si cu cele 6 tortilla ramase. Quesadilla obtinuta se serveste fierbinte si poate fi asezonata cu smantana.