Ingrediente necesare pentru vinul fiert
- o sticla de vin rosu;
- o clementina;
- o jumatate de lamaie;
- o jumatate de lime;
- 100 g de zahar;
- 3 cuisoare;
- o jumatate de lingurita de scortisoara;
- o samanta de anason.
Cum prepari cel mai bun vin fiert
Razuieste coaja fructelor citrice, dupa care pune zaharul intr-un vas la foc mediu, presara coaja peste acesta si stoarce clementina tot acolo. Adauga pe rand cuisoarele si scortisoara.
Toarna vin peste aceasta compozitie, cat sa acoperi zaharul, nu toata sticla, si amesteca totul bine. Tine recipientul pe foc pana cand zaharul se dizolva complet, astfel incat sa obtii un sirop. In acest mod obtii o infuzie de vin si mirodenii care va da un gust senzational bauturii finale.
Atunci cand siropul este gata, da focul mic si toarna si restul de vin ramas in sticla. La final, adauga si anasonul pentru o aroma cat mai interesanta.
Lasa vinul fiert la racit in jur de 5-7 minute, dupa care toarna in cani si savureaza-l alaturi de cei dragi.
Tocmai ai obtinut cea mai buna reteta de vin fiert! Toata lumea te va lauda pentru talentul tau in materie de bauturi de iarna.
Foto: pexels.com