Cele mai bune ceaiuri pentru sezonul rece

de la 23 Ian. 2019
Cele mai bune ceaiuri pentru sezonul rece Iarna, o cana de ceai fierbinte este exact ceea ce ai nevoie. Descopera in articol ce alegeri sa faci pentru a scapa de problemele minore care apar adesea in timpul sezonului rece!
Tags: ceaiiarnasezon rece

Iata care sunt cele mai bune ceaiuri pentru sezonul rece!

1. Ceai verde

Considerata una dintre cele mai sanatoase bauturi din lume, ceaiul verde contine antioxidanti si nutrienti care au efecte pozitive asupra organismului.

Compusii bioactivi din frunzele de ceai contin multi nutrienti semnificativi. Ceaiul verde are polifenoli, cum ar fi flavonoide si catechine, care functioneaza ca antioxidanti puternici.

Aceste substante pot reduce riscul aparitiei radicalilor liberi in organism, protejand celulele si moleculele. Radicalii liberi sunt cunoscuti pentru faptul ca duc la imbatranirea prematura a pielii si la dezvoltarea anumitor boli.

2. Ceai negru

Originar din China, ceaiul negru ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si la tratarea tensiunii arteriale si a astmului. Totodata, reprezinta unul din cele mai populare ceaiuri, fiind cunoscut pentru calitatile sale medicinale.

Ceaiul negru are polifenoli (antioxidanti), minerale si vitamine. Cantitatea de polifenoli din acest tip de ceai este mai mica decat cea din ceaiul verde, dar cantitatea de cafeina este de 2-3 ori mai mare.

3. Ceai de tei

Ceaiul de tei are mai multe beneficii pentru sanatate, dintre care: stimularea sistemului imunitar, prevenirea bolilor cronice, relaxarea organismului si a mintii, calmarea inflamatiei, scaderea riscului aparitiei cancerului, detoxifierea organismului si imbunatatirea eficientei digestive.

De asemenea, acest sortiment de ceai este perfect in timpul sezonului rece deoarece contribuie la stimularea sitemului imunitar.

4. Ceai de musetel

Musetelul se afla printre cele mai populare plante medicinale, fiind utilizat inca din Antichitate.

Florile de musetel au in compozitie minerale - calciu, fosfor, zinc, fier, mangan, siliciu, cupru, vitamine esentiale - C si B1, glucide, acizi organici si ulei eteric (compus chimic foarte eficient pentru anumite probleme ale pielii).

Ceaiul de musetel este indicat pentru acest sezon deoarece prezinta proprietati antiinflamatoare, anxiolitice, analgezice, antialergice, anestezice locale, antiseptice, emoliente si cicatrizante.

 

 

 

>> Daca ti-a placut articolul, iti recomandam - Ceaiul de menta si beneficiile sale pentru organism

 

 

Sursa foto: pexels.com


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4 din 5 - 17 voturi.

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


x


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!



Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori



Cele mai citite stiri



Ultimele comentarii



0

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016