Ce este papadia?
Papadia este o floare si, de asemenea, este un termen folosit pentru mai multe tipuri de flori originare din Europa si America de Nord.
Papadia este utilizata in stare cruda si uscata, atat pentru prepararea ceaiurilor si a salatelor, cat si a supelor, dar si sub forma de capsule de extract de papadie.
Valori nutritionale
Papadia are un continut redus de calorii si ridicat in carbohidrati si fibre. Aceasta contine vitamina A, vitamina B6, vitamina C si vitamina K si minerale, precum: fier, calciu, magneziu, potasiu si sodiu.
Iata care sunt beneficiile pentru sanatate!
Papadia este bogata in calciu si vitamina K, care este esentiala pentru cresterea si rezistenta oaselor. In plus, contine antioxidanti, cum ar fi vitamina C, care protejeaza oasele de anumite tulburari care ar putea sa apara odata cu inaintarea in varsta.
Papadia constituie un remediu naturist pentru tulburarile hepatice
Antioxidantii, cum ar fi vitamina C si luteolina, ajuta ficatul sa functioneze la viteze optime. Aceste substante nutritive protejeaza ficatul de toxine.
Papadia ajuta digestia
Papadia stimuleaza ficatul si promoveaza digestia. Fiind bogata in fibre, aceasta ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de dispepsie, adica senzatia de arsura sau durere aparuta in partea superioara a abdomenului si care este insotita de obicei de greata, balonare, senzatie de plenitudine si uneori varsaturi.
Fibrele alimentare din papadie stimuleaza miscarile intestinelor si contribuie la diminuarea sanselor de constipatie, diaree si probleme gastrointestinale.
Papadia este in mod frecvent recomandata pentru copiii care sufera de constipatie deoarece reprezinta un calmant pentru stomac.
Nu in ultimul rand, papadia este utilizata pentru stimularea apetitului, in special dupa o interventie chirurgicala.
Sursa foto: pexels.com