Pentru inceput trebuie sa spunem cat se poate de clar ca expunerea la soare pentru femeile insarcinate este foarte benefica. La fel ca si la celelalte persoane, aportul de vitamina D adus de soare ajuta corpul si ii face foarte bine. Data fiind, insa, situatia speciala a sarcinii, trebuie respectate cateva reguli pentru a nu avea probleme. In primul rand este recomandat sa facem plaja dimineata si dupa amiaza, evitand astfel intervalul de pranz, cu soarele cel mai puternic. In aceste perioada ar fi bine ca expunerea directa la soare sa se faca in intervale de 10-15 minute, urmate de pauza la umbra si hidratare din belsug.
Putem sa folosim creme de protectie solara, indicat fiind sa alegem variante cu indice de protectie cat mai ridicat. Variantele de creme de soare pentru copii sunt de preferat, acestea continand, de obicei, mai putine substante ce pot dauna corpului. In plus, cremele de soare pentru copii sunt mai sensibile si au variante de protectie solara mai puternice. Nu uitati sa folositi palarii sau chiar haine din materiale usoare pentru a va proteja capul ori zonele sensibile ale corpului.
Deshidratarea este cel mai mare pericol pentru femeile insarcinare atunci cand merg la plaja. Alaturi de aceasta, specialistii au constatat ca expunerea indelungata la soare in timpul sarcinii poate duce la degradarea acidului folic. Cum acesta este extrem de important pentru dezvoltarea fatului, devine foarte clar faptul ca expunerea indelungata la soare in sarcina nu este recomandata, asa ca ne intoarcem la sfatul initial de a face plaja in reprize de 10-15 minute.
Nu uitati ca si daca stam sub umbrela putem fi afectate de razele soarelui. De aceea este important sa refacem stratul de crema solara cat mai des si sa cautam spatiile cu umbra naturala, sau cu aer conditionat, pentru racorire. Pe langa apa sau sucuri racoritoare este recomandat sa consumam cat mai des si fructe, acestea ajutand organismul sa reziste caldurii si oferindu-i nutrientii de care are nevoie in astfel de momente.