10 motive ca sa renunti la cafea

de la 16 Mai. 2018
10 motive ca sa renunti la cafea De-a lungul timpului, au aparut numeroase studii contradictorii cu privire la efectele cafelei asupra organismului, asadar este firesc sa ne punem urmatoarea intrebare: este cafeaua buna sau nu pentru sanatate?
Tags: cafeasanatatedependenta

Vom vedea in continuare care sunt cele 10 motive pentru care ar fi bine sa renunti la cafea, potrivit hungryforchange.tv:

1. Dependenta de cafea reprezinta realmente o problema, caci persoanele care nu pot trai fara cafea nu se pot baza pe sursele interne de energie.

2. Cafeina din cafea mareste catecolaminele, hormonii de stres. Raspunsul la stres solicita cortizol si creste insulina. Insulina creste inflamatia si acest lucru te face sa te simti rau.

3. Consumand cafea, adunam calorii fara densitate nutritionala.

4. Obiceiul de a bea cafea in fiecare zi scade sensibilitatea la insulina, iar celulelor le va fi mai greu sa raspunda nivelului de zahar din sange. Glicemia ridicata duce la probleme cu tensiunea si la un risc ridicat de mortalitate, ca urmare a bolilor cardiace.

5. 5-HIA, un acid organic si component al serotoninei, este mai prezent la analizele de urina ale bautorilor de cafea, ceea ce inseamna ca acestia risca sa sintetizeze mai putina serotonina in creier. Serotonina actioneaza ca neurotransmitator; intervine in producerea somnului, in procese mintale si afective (depresie si anxietate, tulburare obsesiv-compulsiva), in functii motorii, in termoreglare, in reglarea presiunii arteriale, in actul vomei, in functii hormonale.

6. Cafeaua nefiltrata contine cel mai mare numar de antioxidanti benefici organismului, insa, in acelasi timp, introduce diterpene in corp. Aceste diterpene au fost asociate cu nivelurile tot mai ridicate de trigliceride, LDL si VLDL.

7. Consumul de cafea poate duce la un dezechilibru de minerale importante, cum ar fi: calciul, magneziul si potasiul.

8. Acizii clorogenici, care intarzie absorbtia glucozei in intestine, maresc nivelul de homocisteina, un indicator al riscului ridicat de boli cardiovasculare, putand sa duca la aparitia diabetului.

9. Constituentii din cafea pot influenta metabolismul medicamentelor si detoxifierea ficatului. Cafeaua scade absorbtia unor medicamente pentru tiroida.

10. Aciditatea din cafea duce la disconfort gastric, indigestie, arsuri stomacale, boala de reflux gastroesofagian si disbioza (dezechilibre ale florei intestinale).

 

Sursa foto: pexels.com


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.69 din 5 - 27 voturi.

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


x


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!



Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori



Cele mai citite stiri



Ultimele comentarii



0

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016