De ce este importanta monitorizarea aritmiilor?
Presiunea exercitata de sange asupra peretilor poate varia in functie de mai multi factori, in unele cazuri acestea din urma afectand valorile tensiunii periodic sau chiar permanent. Daca aritmiile cardiace nu sunt depistate din timp, sanatatea inimii poate fi afectata, ducand la tulburari usoare sau probleme grave, precum accidentele cardiovasculare.
Factori care provoaca aparitia aritmiilor cardiace (oscilatii ale valorilor tensiunii):
-
Medicamentatia administrata;
-
Schimbarile de temperatura;
-
Depunerile intense de efort fizic;
-
Consumul de cafea, alcool;
-
Consumul excesiv de sare si zahar;
-
Starile de stres si teama;
-
Excesul de greutate.
Cum se masoara corect tensiunea arteriala
Trebuie sa stiti cand, cum si de ce trebuie sa masurati tensiunea arteriala, astfel incat sa constientizati importanta unui tensiometru de calitate si sa aveti in vedere problemele de inima la care puteti fi expus, in cazul in care omiteti acest procedeu.
Cand se masoara tensiunea arteriala?
Masurarea tensiunii arteriale se face, in perioada administratrii unui tratament, cu o frecventa mai mare. Astfel, la inceputul tratamentului, pacientul trebuie sa isi inregistreze tensiunea zilnic pana la stabilizarea valorilor tensionale si fixarea dozelor de medicamentatie in organism. Ulterior, pacientul isi poate inregistra tensiunea mai rar, la o perioada indicata de medicul specialist.
Pentru pacientii care nu prezinta niciun risc sau care au o hipertensiune de gradul 1 (valori cuprinse intre 140-159 mmHg pentru tensiunea sistolica si 90-99 mmHg pentru cea diastolica), tensiunea arteriala poate fi inregistrata odata la 6 luni la un medic specialist, dar se recomandae si alte cateva masuratori regulate la domiciliu cu ajutorul unui tensiometru digital cu manseta pentru brat.
Tensiometre pentru domiciliu
Pentru masurarea tensiunii arteriale, pacientii pot folosi mai multe tipuri de aparate: aneroide (mecanice) sau electronice (automate sau semi-automate). Sendo pune la dispozitie tensiometre digitale atat pentru incheietura, cat si pentru brat, care au o tehnologie japoneza, HIRA, ce avertizeaza utilizatorul cu privire la riscul sau pentru aritmiile cardiace. De asemenea spre deosebire de un tensiometru clasic, un tensiometru Sendo va atentioneaza atunci cand manseta nu este pozitionata corect.
Valorile transmise va arata cand este sau nu motiv de ingrijorare, precum si cand este indicat sa consultati un medic specialist.