Daca o persoana prezinta o alergie alimentara, sistemul imunitar reactioneaza negativ, de obicei din cauza uneia dintre proteinele din aliment pe care organismul o identifica ca fiind daunatoare. De retinut ca o alergie alimentara este diferita de intoleranta alimentara. Exista alergii alimentare comune de care milioane de oameni sufera, precum si alergii ciudate sau neobisnuite despre care multe persoane nu detin suficiente informatii sau pe care nu le considera alergii.
Care sunt cauzele principale?
Daca o persoana prezinta o alergie alimentara, atunci unele proteine nu vor fi digerate in mod corespunzator. Acest lucru inseamna ca ele vor fi etichetate de imunoglobulina E (IgE), cu alte cuvinte sistemul imunitar va fi activat pentru a elimina proteinele respective.
Care sunt simptomele?
Este important ca o persoana care sufera de alergii alimentare sa identifice produsele care declanseaza alergia. Din acest motiv, trebuie sa recunoasca simptomele unei reactii alergice.
Vom face in continuare o lista cu cele mai intalnite simptome:
- dermatita;
- urticarie, eruptie cutanata;
- mancarime a gurii, buzelor, limbii si gingiilor;
- stranut;
- greata sau varsaturi;
- tulburari gastrointestinale;
- dureri de cap sau stare de lesin;
- probleme de respiratie;
- umflarea gatului.
Care sunt produsele care provoaca alergii?
Vom face o lista cu aceste alimente:
- arahide;
- alune;
- nuci;
- fistic;
- seminte de susan;
- seminte de mac;
- oua;
- lapte de vaca;
- lapte de capra;
- lapte de oaie;
- fructe de mare;
- soia;
- grau;
- anumite fructe si legume, cum ar fi: rosiile.
Sursa foto: pexels.com
Comentarii