Si nu intotdeauna este vorba doar despre ce mananci, ci si cat sau cum o faci. Daca esti mereu pe fuga, mananci la ore nepotrivite, uneori prea mult, alteori petreci ore intregi fara sa mananci nimic, iti poti da stomacul peste cap.
4 obiceiuri alimentare sanatoase atunci cand ai probleme cu stomacul
1. Mananca trei mese pe zi cu portii echilibrate
Incearca sa respecti cele trei mese zilnice, chiar daca sari peste gustari. Ideal ar fi sa le incluzi si pe acestea in alimentatia zilnica pentru a nu fi nevoit sa mananci mai mult la mesele principale. Portiile trebuie sa fie cat mai ponderate.
2. Ai grija ca meniul tau sa contina fibre
Doar in cazul in care suferi de vreo afectiune care nu iti permite sa consumi fibre ar trebui sa le elimini. Fibrele reusesc sa regleze tranzitul intestinal si vor mentine in acest fel stomacul mai sanatos. Include in meniul tau orez brun, nuci, alune, linte, fructe si legume cu coaja.
3. Elimina prajelile
Prajelile nu sunt sanatoase nici atunci cand nu ai nicio problema la nivelul stomacului, cu atat mai mult cu cat deja ai dureri sau arsuri. Mananca cat mai multe fructe si legume simple, alimente facute la cuptor sau fierte. Nu uita sa inlocuiesti carnea rosie cu cea alba sau cu peste.
4. Gateste bine alimentele
Multe dintre alimentele pe care le consumi, precum legumele mai tari (conopida, etc) ar trebui gatite mai bine, astfel incat sa poata fi digerate cu usurinta. In cazul carnii, daca aceasta nu este bine facuta s-ar putea sa te confrunti cu dureri de burta si alte simptome mai putin placute.