Portia nu trebuie sa fie nici prea mare, insa nici prea mica. Important este sa tii cont de ceea ce ti-ai propus: sa slabesti, sa iti mentii greutatea sau pur si simplu sa fii mai sanatos.
In continuare vom discuta despre 3 aspecte de care sa tii cont atunci cand iti pregatesti meniul de zi cu zi:
1. Varsta pe care o ai
Indiferent de scopul pe care ti l-ai propus, varsta poate juca un rol deosebit atunci cand vine vorba despre mancare. Organismul functioneaza din ce in ce mai greu odata cu inaintarea in varsta si trebuie sa adpotezi meniul si in functie de acest lucru. Ca sa iti ajuti digestia trebuie sa mananci portii medii, fara prea multa carne si sosuri grele.
2. Calitatea produselor
Spre exemplu, in cazul in care iti doresti sa mergi la sala si sa pui mai multa masa musculara, vei avea nevoie sa consumi mai multe proteine, dar si carbohidrati. Ideal este sa alegi produse cat mai sanatoase si proaspete. Chiar mai mult decat cantitatea conteaza calitatea alimentelor!
3. Scopul pe care il ai
Meniul de zi cu zi trebuie sa fie adaptat nevoilor organismului tau, dar si programat in functie de scopul pe care ti l-ai propus. Daca vrei sa mai dai cateva kilograme jos, ar trebui sa consumi cu aproximativ 200-300 calorii mai putin in fiecare zi. Atunci cand ti se pare ca esti prea slab si vrei sa mai castigi cateva kilograme in plus, adauga calorii.