In functie de tipul de suc, acesta poate sa contina vitamina A, vitamina C, potasiu, fier, calciu, fibre, betacaroten, magneziu, fitonutrienti, flavonoide, antioxidanti si aminoacizi.
Astfel, sucul de legume poate oferi un impuls de energie, avand totodata beneficii semnificative pentru sanatate.
Vom vedea in continuare care sunt beneficiile sucului de legume:
- Imbunatateste sanatatea inimii
Sucurile de legume contin o cantitate notabila de potasiu, care poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la ameliorarea sistemului cardiovascular. In plus, au cantitati mari de fier si vitamina C, care pot stimula circulatia sangelui si pot imbunatati cantitatea de colagen din organism, contribuind, in acelasi timp, la scaderea riscului de artere deteriorate.
- Amelioreaza functia creierului
Consumul de legume ajuta la ameliorarea memoriei si a concentratiei, precum si la incetinirea sau chiar impiedicarea aparitiei bolilor neurodegenerative.
- Protejeaza pielea
Nivelul ridicat de antioxidanti din sucul de legume este excelent pentru stresul oxidativ, care apare adesea pe piele.
- Intareste sistemul imunitar
Sucul de legume este cunoscut pentru continutul ridicat de vitamina C, iar, in unele cazuri, un singur suc de legume poate sa iti ofere intreaga cantitate recomandata pentru o zi. Acest lucru constituie un impuls major pentru sistemul imunitar deoarece vitamina C va stimula producerea celulelor albe din sange.
Sistemul imunitar este sprijinit, de asemenea, de actiunile altor antioxidanti, cum ar fi licopenul, care poate preveni stresul oxidativ si bolile cronice.
Sursa foto: pexels.com