Va propunem doua retete simple si delicioase de supe pe care sa le integrati in meniul zilnic.
SUPA DE FASOLE SI MACAROANE
Acest fel de mancare delicios si fara colesterol este aproape lipsit de grasimi si se poate prepara cu doar 1 lingura de ulei pentru 16 portii.
Descopera secretele unui stil de viata sanatos pentru inima si beneficiaza de sfaturi ale expertilor pentru prevenirea si atenuarea bolilor cardiovasculare cu ghidul complet 'Inima Sanatoasa in Corp Sanatos'!
Ingrediente:
-2 cutii fasole
-1 lingurita ulei de masline
-200 g ciuperci proaspete, maruntite
-1 cana ceapa maruntita fin
-2 cani morcovi feliati
-1 cana telina maruntita fin
-1 catel de usturoi maruntit
-3 cani de rosii decojite sau 600 g rosii la conserva
-1 lingurita salvie uscata
-1 lingurita cimbru uscat
-1 lingurita oregano uscat
-1 lingurita piper negru proaspat macinat
-1 foaie de dafin
-4 cani de macaroane fierte
Cum se prepara?
Scurgeti fasolea si pastrati lichidul.
Clatiti fasolea.
Descopera secretele unui stil de viata sanatos pentru inima si beneficiaza de sfaturi ale expertilor pentru prevenirea si atenuarea bolilor cardiovasculare cu ghidul complet 'Inima Sanatoasa in Corp Sanatos'!
Incalziti uleiul intr-un ibric; adaugati ciuperci, ceapa, morcovi, telina si usturoi si prajiti timp de 5 minute.
Adaugati rosii, salvie, cimbru, oregano si frunza de dafin.
Acoperiti si lasati pe foc timp de 20 de minute.
Pregatiti macaroanele dupa instructiunile de pe pachet, cu apa nesarata.
Scurgeti cand sunt gata.
Nu le lasati prea mult pe foc.
Combinati lichidul ramas de la fasole cu apa cat sa faca 4 cani.
Adaugati lichidul, fasolea si macaroanele in amestecul de legume.
Fierbeti pana da in clocot, acoperiti si apoi lasati sa fiarba la foc mic pana ce supa este incalzita bine.
Amestecati din cand in cand.
Productie: 16 portii;
Marimea portiei: o cana
Fiecare portie va ofera urmatoarele:
Calorii: 158
Grasime totala: 1 g
Grasimi saturate: sub 1 g
Colesterol: 0 mg Sodiu: 154 mg* *
Daca folositi rosii din conserva, continutul de sodiu va fi mai ridicat.
SUPA DE PESTE
Folosind peste si suc de scoici, acest fel de mancare va fi pe gustul inimii.
Ingrediente:
-900 g de file de peste (eglefin, biban, platica, calcan etc.), taiate cubulete
-2 lingurite ulei de masline
-1 catel de usturoi, maruntit
-3 morcovi, taiati pe lung
-2 cani de telina maruntita
-1/2 cana ceapa tocata
-1/4 cana ardei gras tocat
-1 conserva rosii feliate cu lichid
-1 cana suc de scoici
-1/4 lingurita cimbru uscat si pisat
-1/4 lingurita busuioc uscat si pisat
-1/8 lingurita piper negru
-1/4 cana patrunjel proaspat, maruntit Incalziti uleiul intr-o cratita mare.
Cum se prepara?
Prajiti repede usturoiul, morcovii, telina, ceapa si piperul in ulei timp de 3 minute.
Descopera secretele unui stil de viata sanatos pentru inima si beneficiaza de sfaturi ale expertilor pentru prevenirea si atenuarea bolilor cardiovasculare cu ghidul complet 'Inima Sanatoasa in Corp Sanatos'!
Adaugati toate celelalte ingrediente in afara de patrunjel si peste.
Acoperiti si lasati sa fiarba la foc mic 10-15 minute sau pana cand se inmoaie legumele. Adaugati pestele si patrunjelul.
Fierbeti la foc mic, acoperit, 5-10 minute in plus pana cand pestele se exfoliaza si devine opac. Serviti cald.
Productie: 8 portii
Marimea portiei: o cana fiecare
Fiecare portie va ofera urmatoarele:
Calorii: 170
Grasimea totala: 5 g
Grasimi saturate: sub 1 g
Colesterol: 56 mg
Sodiu: 380 mg
Pofta buna!