In aceasta perioada este bine sa te ingrijesti de corpul tau si sa consumi cat mai multe legume, pentru ca ai nevoie de vitamine si minerale ca sistemul tau imunitar sa poata face fata bacteriilor, virusurilor si eventualelor raceli si gripe.
Iata 5 legume pe care sa le incluzi mai des in alimentatie iarna:
1. Usturoiul
Usturoiul are proprietati antiseptice si antivirale si actioneaza ca un antibiotic naturale. Este minunat in perioada iernii. Reuseste sa tina racelile la distanta si sa iti intareasca sanatatea. Nu ezita sa il consumi mai des in alimentatie, pentru ca va da un gust deosebit preparatelor tale. Contine saruri minerale, vitamine, fosfor, potasiu, calciu si nu contine multe calorii.
2. Radacina de telina
Si telina se numara printre legumele care trebuie neaparat sa se regaseasca in meniul tau de zi cu zi din perioada iernii. O poti consuma atat cruda, cat si la cuptor sau in sucuri si milkshake-uri. In plus, este excelenta in ceaiuri, daca este combinata cu ghimbir. Este sursa importanta de fier si de fibre.
3. Varza
Nici varza nu trebuie sa iti lipseasca din meniu. O poti include intr-o multitudine de preparate delicioase, precum varza calita, la cuptor sau o poti consuma murata. Varza ofera organismului tau vitaminele B, C, calciu, fosfor, magneziu.
4. Cartofi
Daca tii o cura de slabire in timpul iernii, atunci aceasta optiune nu este pentru tine. Insa in mod normal cartofii sunt alimente sanatoase, care reusesc sa iti dea energie si satietate. In plus, nu sunt constisitori si se pot gati usor. Contin magneziu, acid folic, potasiu, proteine, vitamina C.
5. Ceapa
Din aceasta lista nu puteam omite ceapa. Desi se aseamana cu usturoiul atunci cand ne gandim la proprietatile ei nutritionale si efectele asupra organismului, nu strica niciodata sa le consumi pe amandoua pentru un boost de vitamine, minerale, nutrienti si fibre. Ceapa reuseste sa scada nivelul colesterolului rau din sange.