5 legume pe care sa le incluzi mai des in alimentatie iarna

de la 14 Dec. 2021
5 legume pe care sa le incluzi mai des in alimentatie iarna Organismul nostru trebuie sa se adapteze fiecarui nou anotimp, in special iarna, cand temperaturile scad extrem de mult. Este indicat sa faci cateva modificari si in privinta alimentatiei de zi cu zi.
Tags: alimentatie sanatoasalegume pe care sa le consumi iarna

In aceasta perioada este bine sa te ingrijesti de corpul tau si sa consumi cat mai multe legume, pentru ca ai nevoie de vitamine si minerale ca sistemul tau imunitar sa poata face fata bacteriilor, virusurilor si eventualelor raceli si gripe.

 

Iata 5 legume pe care sa le incluzi mai des in alimentatie iarna:

 

1. Usturoiul

Usturoiul are proprietati antiseptice si antivirale si actioneaza ca un antibiotic naturale. Este minunat in perioada iernii. Reuseste sa tina racelile la distanta si sa iti intareasca sanatatea. Nu ezita sa il consumi mai des in alimentatie, pentru ca va da un gust deosebit preparatelor tale. Contine saruri minerale, vitamine, fosfor, potasiu, calciu si nu contine multe calorii.
 

2. Radacina de telina

Si telina se numara printre legumele care trebuie neaparat sa se regaseasca in meniul tau de zi cu zi din perioada iernii. O poti consuma atat cruda, cat si la cuptor sau in sucuri si milkshake-uri. In plus, este excelenta in ceaiuri, daca este combinata cu ghimbir. Este sursa importanta de fier si de fibre.
 

3. Varza

Nici varza nu trebuie sa iti lipseasca din meniu. O poti include intr-o multitudine de preparate delicioase, precum varza calita, la cuptor sau o poti consuma murata. Varza ofera organismului tau vitaminele B, C, calciu, fosfor, magneziu. 
 

4. Cartofi

Daca tii o cura de slabire in timpul iernii, atunci aceasta optiune nu este pentru tine. Insa in mod normal cartofii sunt alimente sanatoase, care reusesc sa iti dea energie si satietate. In plus, nu sunt constisitori si se pot gati usor. Contin magneziu, acid folic, potasiu, proteine, vitamina C.
 

5. Ceapa

Din aceasta lista nu puteam omite ceapa. Desi se aseamana cu usturoiul atunci cand ne gandim la proprietatile ei nutritionale si efectele asupra organismului, nu strica niciodata sa le consumi pe amandoua pentru un boost de vitamine, minerale, nutrienti si fibre. Ceapa reuseste sa scada nivelul colesterolului rau din sange.

 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Revista GRATUITA

Slabeste inteligent. Retete sanatoase si exercitii fizice recomandate

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "Slabeste inteligent. Retete sanatoase si exercitii fizice recomandate".

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


x


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!



Revista GRATUITA

Slabeste inteligent. Retete sanatoase si exercitii fizice recomandate

CADOU Special pentru cititorii nostri

Descarca GRATUIT Raportul Special: "Slabeste inteligent. Retete sanatoase si exercitii fizice recomandate".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori



Cele mai citite stiri



Ultimele comentarii



0

Revista GRATUITA

Slabeste inteligent. Retete sanatoase si exercitii fizice recomandate
CADOU Special pentru cititorii nostri

Descarca GRATUIT Raportul Special: "Slabeste inteligent. Retete sanatoase si exercitii fizice recomandate".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016