Vom face o lista cu 10 reguli importante pentru imbunatatirea alimentatiei:
1. Mananca fructe
Acestea contin multe vitamine si minerale. De retinut ca fructele trebuie consumate proaspete, caci nu trebuie lasate sa se oxideze.
2. Bea cel putin 2 litri in fiecare zi
Hidratarea este foarte importanta, iar, deseori, oamenii nu beau suficiente lichide. Astfel, trebuie sa te asiguri ca bei cel putin 2 litri pe zi pentru a beneficia de o buna functionare a organismului.
3. Mananca legume
Legumele sunt foarte bune pentru sanatate si este recomandat sa mananci atat legume, cat si fructe, in fiecare zi. Incearca sa consumi legumele intr-o stare cat mai apropiata de cea naturala deoarece, odata preparate termic, isi pierd din proprietatile nutritive.
4. Alege portii mici
Este important sa mananci portii mici, de mai multe ori pe zi.
5. Elimina din alimentatie mancarea prajita
Cand vine vorba de mancarea prajita, tentatiile sunt mari, insa incearca sa elimini din alimentatie, pe cat posibil, mancarea prajita.
6. Nu consuma alcool
Consumul de alcool este, in general, cunoscut ca fiind un factor major de risc in dezvoltarea de boli hepatice, afectiuni cardiace si anumite tipuri de cancer. De aceea, este bine sa eviti consumul de alcool.
7. Bea cat mai multe sucuri naturale
Inlocuieste sucurile acidulate cu cele naturale. Prepara in casa sucuri care sa contina fructele si legumele tale preferate. De retinut ca sucul trebuie baut imediat dupa ce l-ai pregatit, caci, ulterior, se oxideaza si isi pierde din proprietatile nutritive.
8. Mananca mai putine dulciuri
Usor de zis, dificil de facut, caci dulciurile au un gust foarte bun, insa, pe cat posibil, evita consumul lor. Daca simti nevoia de ceva dulce, indreapta-ti atentia catre alti indulcitori naturali, cum ar fi mierea.
9. Opreste-te din mancat atunci cand simti ca te-ai saturat
Cand simti ca te-ai saturat, opreste-te din mancat, chiar daca nu ti-ai terminat portia.
10. Elimina grasimile nocive din alimentatie
Renunta la mancarea de tip fast-food si orienteaza-te spre alimente sanatoase care contin nutrientii de care organismul tau are nevoie.
Sursa: Raportul Special "77 SFATURI pentru o viata sanatoasa".
Sursa foto: pexels.com