E vecina de pe scara care iti face zile fripte? Sau e competitia pe care o simti mereu suflandu-ti in ceafa? Este tipul nou care ii face avansuri prietenei tale? Sau e secretara care pur si simplu are grija sa te scoata din minti de fiecare data cand ai vreo problema de rezolvat?
Cu totii ne lovim de astfel de situatii pe parcursul vietii, si cu toate ca se spune ca ignorarea este cea mai buna arma in situatiile conflictuale, nu intotdeauna este asa. Uneori se poate intampla ca ea sa inflameze si mai tare spiritele sau sa conduca catre momentul in care rabufnesti mai ceva ca niciodata.
Totusi, cum poti gestiona starea tensionata si sentimentele negative pe care le dezvolti pentru anumiti oameni?
Inveti ce inseamna autocotrolul
Sa reusesti sa iti tii in frau nervii, nu e un lucru usor de facut, mai ales atunci cand esti provocat sistematic de anumite persoane. Cu toate acestea, in astfel de situatii cresti mult in plan emotional, pentru ca dezvolti sau descoperi abilitati pe care nu credeai ca le ai.
Exercitiile de respiratie pot salva orice situatie care este pe punctul de a exploda. Aceste exercitii pot fi facute de fiecare data cand te afli in dificultate. De asemenea, devii constient de felul in are reactioneaza oamenii la pozitia pe care o adopti tu, astfel ca vei fi mai pregatit pe viitor.
Afli ce inseamna competitia
Desigur, trebuie sa fie o competite loiala. Daca este vorba despre colegi de munca sau alte situatii similare, trebuie sa inveti sa nu te lasi batut, indiferent de cat de mult te compari cu celalalt. De asemenea, in astfel de cazuri de competitie, poti fi tentat sa ai o atitudine auto-distrugatoare, insa prin exercitiu, aceasta poate fi eliminata prin adoptarea unei strategii mai sanatoase, ca de exemplu, concentrarea pe a fi mai bun fata de tine, nu fata de cei din jur.
Inveti sa apreciezi dragostea si sentimentele pozitive
Atunci cand intampini astfel de dificultati din cauza emotiilor negative pe care le experimentezi, incepi sa fii mult mai recunoscator pentru oamenii pe care ii ai in jurul tau si care iti fac viata mai frumoasa. Se spune ca nu poti fi fericit cu adevarat pana nu cunosti nefericirea. Trebuie sa ai tot timpul un termen de comparatie pentru a aprecia la adevarata lui valoare un anumit lucru.
Stima de sine creste
Chiar daca trebuie sa arzi suficiente etape astfel incat sa te descoperi in tot acest proces nedorit, ajungi intr-un final sa gestionezi mai bine emotiile negative dar si situatiile conflictuale cu cei din jur. Acest lucru nu este decat de bun augur pentru dezvoltarea ta personala si pentru stima de sine care cu siguranta cunoaste imbunatatirii dupa fiecare proces de invatare.