La fiecare inceput de an, ne propunem lucruri marete, planuri personale care sa ne ajute sa devenim cea mai buna varianta a noastra. In general, entuziasmul de inceput se pierde pe parcurs, astfel ca ne trezim adesea in fata aceleiasi noi provocari. De fapt, sa faci schimbari pozitive in viata ta, nu este pe cat de simplu pare.
Pentru ca o schimbare sa se dovedeasca a fi pozitiva, este nevoie de mai mult decat de initiativa sau entuziasm de moment. Schimbarile nu inseamna doar idei bune, ci si idei asupra carora se persista. Implica adesea schimbarea stilului de viata si infruntarea unor bariere mentale pe care le-ai ignorat cu succes pana nu demult. Iata cateva lucruri importante pe care trebuie sa le stii:
Despre importanta emotiei generatoare
Motivatia, desi nu este suficienta, este energie pozitiva si entuziasm in a iti atinge telul. Cu toate acestea, din diverse motive, ea se poate pierde pe parcurs. Este important sa reusesti sa treci peste frica de a iti pierde entuziasmul.
Este normal ca acesta sa fluctueze si e la fel de normal sa ai momente in care sa iti vina sa renunti. Insa, trebuie sa incerci sa iti echilibrezi aceste emotii si sa tintesti catre telul final.
Infruntarea propriilor bariere
Drumul corect nu este intotdeauna drumul usor. De fapt, nu este aproape niciodata un drum lin, ci unul anevoios, anost si uneori lipsit de sens. Acesta din urma insa, apare pe masura ce perseverezi si incepi sa te obisnuiesti cu noua ta realitate.
Exista o satisfactie aparte sa vezi ca totul prinde sens atunci cand incepi sa te uiti de sus si cand privesti ceea ce ai lasat in urma. Sa fii cea mai buna varianta a ta necesita multa vointa dar si multa munca in directia potrivita.
Perseverenta
Pana acum ti se parea mai usor sa spui ca nu vrei. Acum ca ai ajuns la concluzia ca vrei, iti vine la indemana sa spui ca nu poti. Acestea sunt doar mecanisme vechi, ce isi fac simtita prezenta imediat ce incercam sa schimbam obiceiurile nesanatoase cu cele bune.
Nu trebuie insa sa te lasi prada acestor ganduri, ci sa crezi in drumul pe care ai pornit si in obiectivul tau final. Doar perseverand poti ajunge acolo unde iti doresti.
Celebreaza micile reusite
Chiar daca tu poate iti doresti rezultate marete inca de la inceput, este esential sa inveti sa te bucuri de micile reusite pe care le bifezi pe parcurs si care, in definitiv, creeaza marile succese. Nu ignora zilele bune, ci celebreaza-le. Este important sa poti sa te bucuri de ceea ce faci si sa nu simti ca efortul depus este unul lipsit de sens.
Nu te teme sa cazi
Daca obiectivul tau este suficient de important, cu siguranta ca vei trece si prin momente mai putin placute, la fel ca si prin esecuri usturatoare. Orice plan ti-ai face, el implica o serie de compromisuri pe care va trebui sa le faci: sa iti asumi esecul si sa inveti din greselile facute.