De cate ori nu ti s-a intamplat sa iesi cu prietenii in oras si sa nu te poti decide la un singur fel de mancare, astfel incat solutia preferata de catre toti sa fie comandarea unui platou comun, de exemplu. In cele mai multe astfel de cazuri, lucrurile decurg normal, mai ales ca seara este presarata si cu ceva alcool.
Pe de alta parte, uneori vrei doar putin timp cu tine si farfuria ta, astfel incat nu iti doresti foarte tare sa imparti ce ai in farfurie cu ceilalti. In astfel de cazuri, cum este indicat sa te comporti? Iata cateva idei!
Ofera-le sa guste inainte de a ii intreba daca vor sa incerce
Nimic nu se compara cu sentimentul de a fi primul care gusta dintr-un preparat, inaintea celorlalti. Nu fi genul de persoana care alearga imediat la platoul prietenilor chiar inainte ca acesta sa fi avut sansa de a gusta ceva.
Asteapta sa iti ofere ei
Stii oricum ca sunt sanse mari sa se intampla acest lucru, astfel ca trebuie sa ai rabdare doar cateva minute inainte ca cineva sa faca primul acest gest. Vei da dovada de politete si vezi avea probabil o interactiune mai buna.
Nu intrece masura
Atunci cand iti manifesti dorinta de a incerca din mancarea altcuiva, asigura-te ca doar gusti, nu mananci pe saturate.
Nu te avanta la gusturi necunoscute daca banuiesti ca nu iti vor placea
Desigur, atunci cand iti propui sa iesi in oras sa mananci, ai intentia de a incerca si ceva mancaruri pe care nu le-ai mai gustat inainte, insa daca intr-o astfel de conjunctura, stii ca esti genul sclifosit, e indicat sa alegi ce stii ca iti place, nu comanzi un platou de mancaruri nemaincercate, pentru a sfarsi mancand tot ceea ce si-au comandat ceilalti.
Intreaba inainte de a adauga orice ingredient in plus
In momentul in care masa este servita, nimic nu mai trebuie adaugat, cu exceptia mirodeniilor, a condimentelor, a sarii si a altor lucruri precul ulei si otet, in functie de preferinta. Ideea este sa nu pui ulei din oficiu peste tot platoul doar pentru tu ai impesia ca trebuie mai mult, sau sa nu uiti sa te opresti din pus ketchup pe cartofii prajiti, pentru ca nu toata lumea prefera mancarea asa cum iti place tie.
Nu cere mancare daca ai spus ca nu iti este foame
Daca esti prea timid pentru a cere mancare sau pentru a iti lua singur, pastreaza-ti pozitia pana la final. Valabil si in cazul celor care sustin ca au mancat acasa. Este nepoliticos sa spui ca nu mananci, pentru ca apoi sa te intinzi peste platoul altuia.