Valori nutritionale
Ceaiul de macese ofera organismului vitamina C, flavonoide, carotenoide, polifenoli, catechine si alte substante nutritive.
Iata care sunt principalele beneficii pentru sanatate!
1) Protejeaza inima
Antioxidantii din ceaiul de macese protejeaza sanatatea inimii prin scaderea tensiunii arteriale, reducerea colesterolului rau si normalizarea circulatiei sangelui.
2) Intareste sistemul imunitar
Ceaiul de macese contribuie la stimularea sistemului imunitar. Vitamina C intareste imunitatea organismului prin prevenirea unor afectiuni specifice sezonului rece, cum ar fi: raceala sau gripa.
3) Reduce inflamatiile
Studiile arata ca ceaiul de macese are efecte benefice asupra artritei reumatoide si osteoartritei prin imbunatatirea semnificativa a mobilitatii si reducerea inflamatiei, ameliorand calitatea vietii si stresul oxidativ in tesuturile inflamate. Acest lucru este, de asemenea, util pentru digestie deoarece aceste proprietati antiinflamatorii pot calma tesuturile in intestin in timp ce regleaza miscarile intestinului si asigura o absorbtie adecvata a nutrientilor.
4) Te ajuta sa slabesti
Ceaiul de macese are efect diuretic, fiind eficient pentru cei care doresc sa scape de kilogramele nedorite.
5) Ingrijeste pielea
Multe persoane beau ceai de macese pentru a imbunatati aspectul pielii, caci macesele sunt cunoscute pentru antioxidantii puternici.
Consumul de ceai de macese poate reduce aspectul ridurilor, vindecand pielea iritata sau uscata. De asemenea, previne aparitia infectiilor si inflamatiilor, cum ar fi: eczeme si acnee.
Sursa foto: pexels.com