Insa, rutina zilnica ti-a fost data peste cap in ultimele luni, de cand te-ai indragostit si ai inceput sa ii dedici partenerului o mare parte din timpul liber. In aceste ultime luni ai vizitat mai rar sala de sport, ai facut multe exceptii alimentare si ai tot rontait noaptea tarziu in timp ce vizionati serialele favorite, de asemenea te-ai ingrasat cateva kilograme iar hainele nu iti mai vin la fel de bine.
Ei bine, afla ca este timpul sa iti reiei rutina antrenamentelor si sa revii la o dieta alimentara sanatoasa. Nu te speria, nu iti sugerez sa pregatesti doar salate sau shake-uri sarace in calorii pentru iubitul tau, dar iti sugerez sa faci alegeri alimentare corecte. Iar pentru un mic impuls chiar iti recomand doua retete ideale pentru cine delicioase in doi, cu putine calorii si gata in doar 30 de minute.
Brocoli cu piept de pui
Ingrediente:
1 ceasca sos de soia
½ cana supa de pui
¼ cana miere
2 linguri otet de vin
2 linguri zahar brun
3 catei de usturoi
1 lingura ulei de susan
1 lingura amidon de porumb
1 lingurita sos de chili
1 lingurita ghimbir macinat
¼ lingurita fulgi de ardei rosu
1 lingura ulei de maslune
1 piept de pui taiat felii subtiri
1 capatana de brocoli taiara in buchetele
Preparare:
Intr-un bol, amesteca pana la omogenizare sosul de soia, supa de pui, mierea, otetul, zaharul brum, usturoiul, uleiul de susan, amidonul de porumb, sosul de chili, ghibirul, fulgii de ardei rosu si ¼ cana cu apa si lasa totul deoparte,
Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul de masline, adauga carnea de pui si caleste-o pana cand se rumeneste usor, aporximativ 1 minute.
Intre timp, adauga buchetelele de brocoli peste sosul de soia si amesteca bine timp de 3-4 minute, pana ce se inmoaie totul. Serveste imediat si adauga in farfurii bucatiile de pui cat inca sunt calde.
Fileuri de somon cu varza Kale crocanta
Ingrediente:
2 fileuri mari de somon, fara piele
sare si piper dupa gust
1 lingura miere
1 lingura ulei de rapita
1 lingura mustar dijon
1 buchet varza kale
1 ceapa rosie medie tocata
2 lamai verzi taiate felii
Preparare:
Indeparteaza cozile si ramificatiile verzei, apoi spala bine frunzele si toaca-le marunt.
Da fileurile de somon sub un jet de apa, usuca-le pe un prosop de hartie, aseaza-le apoi pe o farfurie si asezoneaza-le un sare si piper dupa gust.
Incalzeste cuptrul la 230 de grade.
Intr-un bol, amesteca pana la omogenizare mierea, uleiul de rapita si mustarul dijon. Toarna compozitia obtinuta peste varza, adauga si ceapa tocata marunt, apoi amesteca pana ce legumele vor fi in intregime acoperite de dressing.
Intinde legumele cu sos intr-o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt si aseaza deasupra fileurile de somon. Da tava la cuptor pentru 10 minute, pana cand somonul este gatit dar inca roz. Serveste totul cu felii de lamaie verde.