Ce este ceaiul matula?
Ceaiul matula reprezinta o bautura puternica care se prepara cu ajutorul unui amestec de plante din regiunile sudice ale Africii. In timp ce ingredientele se pot schimba in functie de propriul mod de preparare, printre componentele care sunt cel mai des folosite in pregatirea acestui ceai se regasesc: usturoiul salbatic, frunza de guava, frunza de masline, lemnul dulce, ceaiul rooibos si Syzygium Cordatum. Ca amestec, acest ceai a fost folosit timp de secole in diferite triburi africane pentru a calma o serie de afectiuni, in special durerile de stomac.
>> Ceaiul matula nu contine cafeina, iar gustul este similar cu cel al ceaiului verde neindulcit, insa poti adauga indulcitori naturali, dupa preferinte.
Cum se poate prepara ceaiul matula?
Pasul 1: Pune un ibric cu apa pe foc.
Pasul 2: Adauga 1-2 lingurite de matula sub forma de - praf sau amestec uscat - intr-un ceainic.
Pasul 3: Toarna apa fierbinte si amesteca bine.
Pasul 4: Asteapta 4-5 minute ca sa faca infuzie.
Pasul 5: Indeparteaza pulberea/frunzele si adauga miere sau alt indulcitor natural, in functie de preferintele tale.
Consumul de ceai matula - Efecte secundare
Exista unele efecte secundare si anume: balonare si stare de greata, in cazuri rare.
Este bun ceaiul matula impotriva infectiei cu H. pylori?
H. pylori (Helicobacter pylori) este o bacterie care infecteaza mucoasa stomacului si a duodenului, iar, conform unor studii, aproximativ 50% din populatia globului prezinta H. pylori in partea superioara a tractului lor gastrointestinal.
Multe persoane sustin ca ingredientele active din ceaiul matula au capacitatea de a neutraliza H. Pylori la un grad foarte ridicat (mai mult de 90%). Totusi, aceasta bacterie care este intalnita in mod frecvent necesita cercetari suplimentare. Cu toate acestea, ultimele analize arata ca ceaiul matula constituie un remediu excelent impotriva bacteriei H. pylori.
Sursa foto: pexels.com