Antibioticele ar putea deveni ineficiente pana in 2050

de la 30 Iun. 2016
Antibioticele ar putea deveni ineficiente pana in 2050 Rezistenta bacteriana la antibiotice este similara unui proces asemanator cresterii rezistentei daunatorilor la pesticide si erbicide.
Tags: sanatateantibioticeremedii naturiste

Tehnologiile secolului 20 nu au creat altceva decat un razboi accelerat si de necastigat impotriva fiecarei fiinte vii de pe pamant. Alternativele naturale devin singurele metode reale si eficiente pentru controlarea cresterii tuturor tipurilor de organisme si restaurarea balantei dintre noi si lumea in care traim.

 

Folosirea antibioticelor pentru orice tip de infectie, fie ca functioneaza sau nu, este una dintre cele mai mari probleme in medicina. Cele mai multe infectii respiratorii sunt virale, nu bacteriene, iar pastilele antibiotice s-au dovedit a fi ineficiente. Multe infectii ale sinusurilor sunt legate de candida sau de virusuri, nu de bacterii. Iar pentru multe infectii bacteriene, antibioticele nu sunt necesare pentru a actiona ca un remediu. De fapt, din ce in ce mai multe infectii bacteriene incep sa nu mai raspunda la vreo pastila antibiotica.

 

Cand imprumuti compusi antibiotici din plante, este esential sa le iei pe toate - nu doar pe cea care este desemnata ca ingredientul activ in planta. Atunci cand extragi un singur compus, asa numitul ingredient activ, se pierde sinergia prezenta in antibioticele pe baza de plante. Puterea tuturor medicamentelor pe baza de plante sta in actiunea lor multi-directionala, care previne reactiile adverse si elimina de tot pericolul rezistentei. Problema sta in utilizareaa unei singure actiuni a antibioticelor care, in doar putin peste 50 de ani, a dat nastere unui nivel de rezistenta microbian atat de puternic incat antibioticele, asa cum le cunoastem, sunt supuse riscului de a deveni complet ineficiente in urmatorii 35 de ani.

 

Medicina clasica faciliteaza rezistenta bacteriana sau orice alta rezistenta microbiana, pentru ca bacteriile sunt unele din cele mai vechi forme de viata de pe pamant. Ele s-au intersectat cu milioane de substante antibacteriene de cel putin 3 miliarde de ani. Lumea este plina de substante de acest fel, produse de alte bacterii, fungi si plante, iar bacteria a invatat cum sa le raspunda de foarte mult timp.

 

Suprasolicitarea antibioticelor devine periculoasa

 

Medicina pe baza de plante este prima linie de aparare in controlarea infectiilor comune, normale. Ea functioneaza pentru infectii virale, bacteriene si fungice. Cealalta problema importanta in cazul unei infectii este motivul pentru care aceasta se intampla. Ce a creat sensibilitatea in persoana care este infectata? Pana si in epidermite severe, doar o proportie din orice populatie contracteaza infectia. Un sistem imun slabit se poate datora stresului cronic, toxicitatii, epuizarii, reactiilor alergice care deranjeaza functiile imune si practicilor dietetice care hranesc patogenii, ca de exemplu o dieta bogata in zahar.

 

Niciun medicament antibiotic nu se adreseaza acestor conditii de baza. Iar medicamentele antibiotice perturba foarte mult flora intestinala, care este foarte importanta pentru un sistem imunitar puternic si eficient. Cam 80% din celulele imune sunt localizate in intestine. Ele depind de sanatatea florei intestinale pentru abilitatea lor de a functiona. Antibioticele chimice sunt foarte bine cunoscute pentru efectul lor devastator asupra florei intestinale. Poate dura multe luni pentru a recupera echilibrul acesteia, chiar daca se iau probiotice pentru a miscora acest proces de deteriorare.

 

Toate aceste medicamente antibiotice puternice, care intr-adevar iti pot salva viata, trebuie utilizate cu prudenta si doar pentru cazuri in care sunt o terapie de salvare a vietii, asa ca operatia. Daca pierdem aceste medicamente complet prin suprasolicitarea si abuzul lor, multe proceduri medicale moderne ar putea devini imposibil de realizat in siguranta. Folosirea lor pentru fiecare infectie a urechii sau a tractului respirator superior de care te lovesti, sau pentru a creste profitul afacerilor agricole este un abuz. Daca nu sunt recunoscute beneficiile alternativelor naturale eficiente si nu sunt implementate pretutindeni, cu totii vom suferi consecintele.

 

Toate antibioticele naturale au multe alte beneficii pentru sanatate, pe langa omorarea microbilor. De multe ori sunt combinate cu plante care stimuleaza sistemul imunitar si care calmeaza durerea. Este o combinatie intre restabilirea functiei imune, controlarea inflamatiilor si efectele antibiotice sau antivirale care pot face tratamentul natural al tuturor tipurilor de infectii atat de eficient. Antibioticele naturale sunt, de asemenea, destul de sigure pentru a fi folosite pentru prevenire.

 

Cand te confrunti cu infectii severe, trebuie consultat un medic de sanatate fizica sau un botanist care are experienta in tratamentele naturiste  ale infectiilor. Terapia chinezeasca pe baza de plante este un sistem deosebit de puternic in tratarea aproape a tuturor infectiilor serioase si a problemelor de sanatate. Folosirea lor corecta cere multi ani de studiu sau practica, asa ca este mai bine sa consultam un profesionist.

 

Exista multe antibiotice si antivirale pe baza de plante care sunt eficiente - cele mentionate mai jos sunt cele mai cunoscute si cele mai studiate dintre toate. Ele pot fi combinate pentru a trata diferite tipuri de infectii si ca sa amelioreze simptomele acestora. Echinaceea si Goldenseal sunt o combinatie celebra. Ele sunt, de cele mai multe ori, vandute impreuna intr-o singura pastila, pentru toate tipurile de infectii respiratorii. Astralagus poate fi luat pe o perioada mai lunga de timp ca tonic general, pentru a intari imunitatea si, folosit impreuna cu alte antibiotice pe baza de plante, poate chiar spori puterile de vindecare ale corpului. Intrucat fiecare antibiotic pe baza de plante trateaza de asemenea multe alte simptome, ar fi de preferat ca tu sa alegi unul care se adreseaza conditiei medicale pe care o ai. Unele dintre acestea sunt foarte bune pentru infectiile virale, iar altele vor trata toate tipurile de infectii fungice, candida sau parazitii.

 

Uleiul de Oregano

 

Uleiul de oregano are un spectru foarte larg, fiind un antibiotic natural puternic. Contine doi compusi, carvacrol-ul (cimofenolul) si thymol-ul. Acesti doi compusi au dovedit in sute de studii ca detin proprietati puternice anti-bacteriene si anti-fungice. Spre deosebire de spectrul larg al antibioticelor chimice, uleiul de orgeano nu cauzeaza efectele secundare de care totii stim, cum ar fi aparitia rezistentei la antibiotice, distrugerea de bacterii benefice (probioticele), reducerea absorbtiei de vitamine si distrugerea placajului digestiv, facand intestinele sa devina permeabile. Carvacrol-ul a dovedit ca inverseaza sau reduce toate tipurile de infectii, incluzand infectiile bacteriene, infectiile fungice, parazitii, infectiile virale si candidoza supra-crescuta in intestine. Studiile au demonstrat puterile vindecatoare ale carvacrol-ului pentru alergii si tumori si de asemenea abilitatile sale anti-inflamatoare.

 

Echinaceea

 

Echinaceea este in special eficienta pentru raceli si gripa si poate fi luata preventiv. Un studiu realizat la Universitatea din Connecticut privind efectele echinaceei a stabilit ca echinaceea scade sansele de a contracta o raceala comuna cu 58% si reduce durata racelii aproximativ o data si jumatate. Cercetatorii germani au descoperit ca extractul de echinaceea contine substante active anti-virale contra agentului patogen gripal. Aceasta creste numarul de fagocite, care sunt asemanatoare celulei albe a sangelui care "devoreaza" intrusii microbiali, asa cum este virusul gripei.

 

Goldenseal

 

Goldenseal poate ajuta la controlarea procesului inflamator. Sistemul imunitar poate de fapt sa fie oprit din functiile sale de protectie atunci cand inflamatia este prea puternica. De asemenea, goldenseal poate ajuta la aducerea de mai mult sange in micro-circulatie in zonele care sunt infectate, cum ar fi cavitatile sinusurilor sau tractul urinar. Goldenseal accelereaza recuperarea dintr-o infectie prin aducerea de mai multe macrofage si prin ajutarea eliminarii resturilor din acel loc. Ceaiul de goldenseal este o spalatura excelenta si eficace pentru infectiile drojdiei vaginale. Folosirea de doua, trei ori pe zi duce la disparitia in timp a infectiei. Alcaloidul numit berberina este un important component responsabil pentru eficacitatea goldenseal-ului impotriva bacteriilor, protozoarelor, fungilor si streptococilor. Berberina ajuta la eliminarea mai usoara a bacteriilor, prin impiedicarea abilitatii lor de a se lipi de suprafatele de tesut. Este de asemenea anti-fungica si puternic anti-diareica. Ajuta impotriva infectiei membranelor mucusului, cum ar fi suprafata cavitatii orale, gat, sinus, bronhii, tractul uro-genital si tractul gastrointestinal.

 

Extractul de frunze de maslin

 

Frunzele de maslin sunt in special eficiente impotriva infectiilor virale, actionand ca un amplificator imunitar si de prevenire a infectiilor. Studiile in vitro arata ca extractul din frunze de maslin este eficient impotriva organismelor ce provoaca peste 50 de boli,  cum sunt virusii, bacteriile, fungi si protozoarele ca herpesul, gripa A, poliomielita 1, 2 si 3, salmonella typhimurium, candida Krusei si Coxsackie A21. In conformitate cu Alternative Medicine Review, frunzele de maslin au proprietati anti-inflamatorii si antimicrobiene si au abilitatea de a penetra direct celulele infectate si de a opri replicarea virala a acestora. Extractul din frunze de maslin poate interfera cu producerea critica de amino acizi, care este esentiala pentru virusi. El poate controla infectiile virale si/sau raspandirea virusilor inactivi, sau prin prevenirea eliminarii virusilor, inmuguririi sau atasarii lor la membrana celulara. Frunzele de maslin stimuleaza sistemul imunitar prin cresterea fagocitozei, un raspuns al sistemului imunitar prin care celulele ingereaza microorganismele daunatoare si materia necunoscuta.

 

Uleiul de cimbru

 

Uleiul de cimbru este un expectorant care ajuta la eliminarea mucusului din caile respiratorii si plamani. Uleiul de cimbru este aprobat pentru tratamentul bronsitei, al tusei insuportabile si al inflamatiei sistemului respirator superior. Uleiul de cimbru are proprietati anti-convulsive, potolind spasmele si crampele. De aceea a fost folosit traditional pentru a trata afectiunile respiratorii si tusea. Timolul constituie pana la 20% si mai mult de 50% din uleiul de cimbru si ii ofera acestuia proprietati antimicrobiene puternice. Uleiurile esentiale ale cimbrului includ puternici compusi suplimentari incluzand camfenul, linalolul si carvacrolul. Caryophyllina si camfenul sunt antiseptice puternice care pot proteja ranile impotriva infectiilor. Datorita efectelor sale antimicrobiene, timolul este deseori folosit in apa de gura si in cosmetice pe post de substanta conservanta. O tinctura facuta din cimbru a fost mult mai eficienta impotriva propionibacterium acnes bacterium (care produce acneea) decat tincturile facute din galbenele sau smirna. In plus, tinctura din cimbru a avut un efect antibacterial mai puternic decat tratamentul comun pentru acnee din peroxidul de benzoil. Uleiul de scortisoara si uleiul de cimbru s-au dovedit a fi cele mai de succes impotriva speciilor variate de stafilococ, incluzand MRSA. Cercetatorii au spus ca aceste tratamente pot fi o alternativa la folosirea antibioticelor si pot minimiza formarea de noi tulpini rezistente de bacterii.

 

Extractul din boabe de soc

 

Boabele de soc sunt natural anti-virale si sunt folosite in medicina populara de secole pentru a trata gripa, raceala si sinuzita. S-a demonstrat prin multe studii ca acestea au o activitate antivirala impotriva gripei si a herpesului simplex. Un studiu din 2011 publicat in Bio Med Central demonstreaza ca boabele de soc negre inhiba replicarea atat a virusurilor gripale A si B, cat si a trei bacterii gram-pozitive si a unei bacterii gram-negative care cauzeaza infectii ale tractului respirator superior. Flavonoidele prezente in boabele de soc sunt sursa abilitatilor lor remarcabile de a controla infectia virusurilor si de a creste eficienta sistemului imunitar. In studiile de laborator, s-a aflat ca boabele de soc se pot lega de virusul gripei porcine H1N1, blocand astfel abilitatea sa de a infecta celulele gazda, avand o activitate comparabila cu a oseltamivirului.

 

Antibiotice sistemice pe baza de plante

 

Aceste antibiotice pe baza de plante sunt antibiotice sistemice dovedite a fi eficiente impotriva bacteriilor rezistente. Ele sunt eficiente pentru peste 14 de specii bacteriene si virale, inclusiv E. coli, Herpes simplex, Salmonella, Streptococcus pyogenes (streptococ de gat), bacteria shigella, Plasmodium, Mycobacterium si multe altele. Tinctura are un gust delicios si a fost utilizata in mod traditional pentru tratarea anemiei, cancerele de sange, diareea, dizenterii, infectii oculare, febra, infectii ale plagilor, malarie, eczeme, impetigo, infectii stafilococice sistemice si tuberculoza. Cryptolepis trateaza in mod eficient Neisseria gonorrhoeae, Proteus vulgaris, Enterobacter cloacae, Entamoeba histolytica precum si specii de Aspergillus. Bidens pilosa este eficient pentru peste 19 de specii de bacterii, virusuri  si candida. Se poate trata eficient E. coli, herpes simplex 1 si 2, Salmonella, Neisseria gonorrhoeae, Entamoeba histolytica, Plasmodium, Mycobacterium tuberculosis, Staphylococcus epidermidis, citomegalovirus uman si multe altele. Acesta este utilizat pentru a trata orice infectie sistemica, care este insotita de probleme in membranele mucosae, in special diaree cronica, dizenterie, vaginite si inflamatii respiratorii.

 

Propolisul

 

Propolisul este un bun remediu pentru raceala si gripa si este util mai ales pentru gatul inflamat si stranut. Tinctura de propolis, luata de trei ori pe zi, este o doza eficienta. Cercetarea in care propolisul a fost administrat la sobolani timp de doua saptamani a constatat ca acesta inhiba semnificativ eliberarea de histamina din mastocitele sobolanilor. Eliberarea de histamina te poate face sa stranuti, sa ai ochii umezi si un nas care curge. Cercetatorii au remarcat faptul ca rezultatele lor au demonstrat in mod clar ca propolisul poate fi eficace in ameliorarea simptomelor rinitei alergice prin inhibarea eliberarii de histamina. Tinctura de propolis are multe proprietati terapeutice, inclusiv stimularea sistemului imunitar, actiunea anti-microbiana, analgezica, anestezica si activitatea anti-inflamatoare, impreuna cu efectele sale antioxidante foarte puternice. Studiile actuale arata ca nici un alt produs alimentar analizat nu are o valoare mai mare decat antioxidantul de propolis. Propolisul este unul dintre compusii cu cel mai larg spectru antimicrobian din lume.

 

Piperul rosu Cayenne

 

Piperul Cayenne poate ajuta la prevenirea sau scurtarea duratei de raceala sau gripa. Incalzeste corpul si promovoaca transpiratie. Folosirea de saune sau bai fierbinti precum si medicamente, cum ar fi ardeiul iute, reprezinta un drum lung pentru a opri o raceala in fasa. Piperul Cayenne sprijina sanatatea mucoasei stomacului, promoveaza vindecarea tesutului prin aducerea de sange in zona, si se adreseaza infectiilor secundare, cum ar fi H. pylori, infectii bacteriene care sunt adesea observate concomitent cu ulcerele. De asemenea, aceasta substanta blocheaza transmiterea durerii, deseori asociata cu ulcerul.

 

Radacina de astragal

 

Radacina de astragal supraincarca sistemul imunitar. Studii facute la Universitatea din Texas au aratat ca astragalul permite virusilor, bacteriilor, si chiar si celulelor canceroase sa fie "ridicate" sau detectate de catre sistemul imunitar. Astragalul permite corpului sa sporeasca numarul sau de celule albe din sange, producand mai multi anticorpi si celule naturale, sa intareasca imunitatea sa antivirala si sa creasca productia de interferon. Astragalul este un puternic modulator imun non-specific. In loc sa activeze sistemul nostru de aparare impotriva unui organism daunator specific, astragalul moduleaza imunitatea prin cresterea numarului si a activitatii de macrofage, care sunt celulele albe din sange care devoreaza organismele invadatoare. Aceasta abilitate puternica de a activa si regla conturile sistemului imunitar are numeroasele beneficii si face ca  astragalul sa fie extrem de folositor pacientilor cu cancer.

 

Uleiul din arborele de ceai

 

Principala utilizare si valoare a uleiului din arborele de ceai consta in capacitatea sa de a ucide mai multe tipuri de microbi, cum ar fi bacterii, virusuri si ciuperci. Acest lucru este valabil si atunci cand este aplicat pe orice suprafata, ca un demachiant, sau chiar la plante, ca un spray, sau  impotriva mucegaiului. Cercetarile moderne au verificat puterile antiseptice ale uleiului atunci cand sunt utilizate in exterior. Uleiul esential este destul de puternic si doar cateva picaturi adaugate in uleiuri, cum ar fi de masline, ulei de cocos sau de sambure de strugure sunt suficiente pentru a trata multe probleme ale pielii, de la rani la ciuperca unghiilor. Acesta poate fi, de asemenea, combinat cu apa, ca un spray pentru diferite scopuri, inclusiv deodorant pentru corp si de domiciliu. Exista mai multe paste de dinti, scobitori si alte preparate dentare care contin acest ulei, deoarece este excelent pentru boli ale gingiilor si respiratia urat mirositoare, deoarece ucide bacteriile’ 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


x


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!



Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori



Cele mai citite stiri



Ultimele comentarii



0

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016