Daca ai luat decizia sa treci la alaptarea artificiala a micutului tau, trebuie sa cunosti cateva reguli care iti vor fi de folos in perioada urmatoare.
Alaptarea artificiala: produse de care ai nevoie
Daca ai luat decizia sa treci pe alaptarea artificiala, realizeaza o lista cu toate produsele de care vei avea nevoie. Astfel iti va fi mai usor sa alegi obiectele potrivite pentru stilul tau de viata si al bebelusului tau. Diversitatea modelelor de pe piata te va pune in dificultate, mai ales daca esti la primul copil si inca nu ai suficienta experienta in domeniu. Bineinteles, oricat de bine ti-ai face temele, adevarul este ca vei gasi produsele potrivite doar dupa ce le va testa cel mic. Cu toate acestea, ti-am pregatit o lista cu produsele spre care ar trebui sa iti indrepti atentia cand mergi la cumparaturi.
- 2-3 biberoane de diferite dimensiuni. Un biberon in unghi de la Chicco iti va fi de un real folos pentru ca asigura o pozitie confortabila pentru gatul copilului in timpul hranirii. Mai mult de atat, produsul are efect anticolici demonstrat (test efectuat pe 200 copii si mame, in Italia, 2015).
- tetine din silicon pentru ca trecerea copilului de la san la biberon sa nu fie atat de deranjanta;
- o perie pentru curatarea biberonului si a tetinei. Cel mai bine este sa optezi pentru un set care sa asigure o ingrijire completa.
- sterilizator. Cu siguranta ai auzit deja ca poti sa sterilizezi produsele pentru alaptare prin fierbere, dar este mai bine sa optezi pentru metoda moderna care te scuteste de efort – un sterilizator cu aburi de la Chicco. Prin sterilizare protejezi bebelusul de atacul bacteriilor si al germenilor in aceasta etapa cand sistemul lui imunitar inca nu este pregatit sa faca fata noului mediu. Cu ajutorul unui astfel de produs poti steriliza biberoane, tetine, suzete si chiar accesoriile pompei de san.
Sfaturi generale pentru alaptarea artificiala
Orice mamica aflata la inceput de drum are nevoie de cateva sfaturi generale in ceea ce priveste alaptarea artificila.
- sterilizeaza si produsele pentru alaptare noi chiar daca par curate;
- spala-te bine pe maini inainte de a atinge obiectele sterilizate si ai grija pe ce suprafete le asezi dupa aceea;
- arunca biberoanele care sunt zgariate rau pentru ca se pot aduna microbi si bacterii in crapaturi;
- inlocuieste tetinele dupa o utilizare de 3 luni sau chiar mai devreme daca se uzeaza;
- verifica intotdeauna temperatura laptelui inainte de a-l hrani pe cel mic;
- arunca laptele pe care bebelusul nu il mananca la o masa.
Pentru alte nelamuriri, nu ezita sa discuti cu medicul tau, in special inainte de a lua o decizie in ceea ce priveste alaptarea artificiala.