O stare buna de sanatate este lucrul pe care ni-l dorim fiecare la fel de mult, insa foarte putini dintre noi sunt aceia care fac eforturi pentru a o intretine pentru cat mai mult timp.
Mai ales in cazul celor tineri, aceasta problema nici nu exista. In cazul adultilor si a celor mai in varsta, primele semnale de alarma sunt ignorate, pana cand afectiunile se agraveaza si tratamentul permanent devine obligatoriu.
In orice categorie te-ai afla, cu siguranta vei invata sa apreciezi mai mult sanatatea in momentul in care vor incepe sa apara primele probleme si vei realiza cat de mult conteaza ca organismul sa beneficieze de resursele necesare pentru a lupta impotriva bolii. In aceasta situatie, sistemul imunitar joaca un rol esential, astfel ca este important sa faci pasi cat mai mari in imbunatatirea acestuia.
Adesea, schimbarea modului de viata sau adoptarea unor obiceiuri sanatoase, pot face diferenta. Iata cateva dintre lucrurile esentiale pe care le poti imbunatati acum pentru a nu ajunge in situatii nedorite:
Evita excesele alimentare
Daca conditia medicala nu o cere si iti doresti mentinerea starii de sanatate, atunci nu trebuie sa adopti diete extreme. Este suficient sa pastrezi un echilibru intre cantitatea de proteine, glucide si lipide pe care o consumi.
De asemenea, un consum sustinut de legume si fructe te poate ajuta sa iti echilibrezi digestia, stiut fiind faptul ca stomacul este centrul functional al organismului, in functie de sanatatea caruia depinde starea generala a organismului.
Consuma suficient de multe lichide
Lichidele joaca un rol esential in starea de bine a organismului tau. Deshidratarea poate cauza probleme grave de sanatate, de la nivelul rinichilor, pana la cel al pielii, cea care sufera prima in lipsa hidratarii adecvate.
Este recomandat sa consumi ceaiuri de tot felul, insa nu trebuie sa ignori apa, consumand cel putin 2 litri zilnic. In mod normal, vara trebuie sa consumi mai multe lichide decat in restul anului, din cauza faptului ca prin transpiratie, organismul se deshidrateaza, si de asemenea, atunci cand faci sport.
Nu uita de sport
Sportul trebuie sa fie o activitate obligatorie daca nu zilnic, macar saptamanal. Daca nu ai timp sa mergi la sala sau sa te tii de un program in mod sustinut, incearca sa faci putina miscare zilnic.
Renunta la transportul in comun si deplaseaza-te pe jos pe o portiune din traseu, ori mergi cu bicicleta. Chiar daca ai o zi libera si preferi sa stai in casa, acorda-ti cateva minute de plimbare, dimineata sau inainte de culcare. Vei vedea ca te vei simti mult mai bine.
Evita stresul
Stresul este un factor de influenta major pentru sanatate. Se intampla adesea ca persoanele cu o stare de sanatate buna sa dezvolte o serie de afectiuni nedorite in perioadele de stres major.
Atunci cand suntem obositi sau stresati, sistemul imunitar care este principalul scut de aparare al organismului, are de suferit. Asadar, esti mult mai expus bolilor de orice fel. De aceea, este important sa te odihnesti suficient, sa nu pierzi nopti si sa apelezi la suplimente alimentare de genul vitaminelor si mineralelor, pentru a iti ajuta organismul sa faca fata situatiei.