6 simptome care prevestesc un atac de cord

de la 13 Feb. 2016
6 simptome care prevestesc un atac de cord Este intotdeauna mai bine sa previi decat sa tratezi. Prin urmare, este important sa stii cum sa recunosti simptomele care anunta un atac de cord. Atacul de cord este cauzat de ingustarea arterelor coronare, sangele nemaiputand ajunge la inima.
Tags: obosealainimaatac de cordinfarct miocardicsimptome atac de cordrespiratie

Iata care sunt cele mai des intalnite simptome care anunta un atac de cord:

1. Slabiciune fizica

Slabiciunea fizica si starile de oboseala pot indica iminenta unui atac de cord. Te simti slabit deoarece sangele nu mai este pompat uniform catre organism.

2. Presiunea toracica

Disconfortul toracic, senzatia de apasare sau durere in piept, este una din cele mai intalnite simptome ale atacului de cord. Multe persoane ignora acest simptom, crezand ca nu este nimic in neregula, insa acest lucru poate avea consecinte grave. Daca simti presiune toracica in mod frecvent, mergi imediat la medic.

3. Simptome de raceala si gripa

Majoritatea persoanelor raporteaza simptome de raceala si gripa cu putin timp inainte sa se produca atacul de cord. Fii atent la astfel de simptome si consulta medicul imediat daca stii ca esti predispus la boli cardiovasculare.

4. Stari de ameteala si transpiratie rece

Din cauza faptului ca sangele nu mai circula in mod corespunzator si nu mai ajunge la inima asa cum ar trebui, apar starile de ameteala si transpiratia rece.

5. Oboseala cronica

Senzatia de oboseala poate fi cauzata de faptul ca sangele nu mai ajunge la inima asa cum ar trebui, deoarece arterele sunt blocate.

6. Probleme de respiratie

Cand sangele nu mai circula corespunzator, nu mai ajunge suficient aer in plamani si apar dificultatile de respiratie. Daca te confrunti cu probleme de respiratie, mergi imediat la medic. Cel mai bun mod de a preveni atacul de cord este sa identifici simptomele care il prevestesc.

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:

Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Alte articole similare pentru fiecare cuvant

x

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Comentarii

11 comentarii
Clic aici si spune parerea ta!
Laschi Mihai 2015-10-10 10:51:49
Gasesc mai in totdeauna articole care ma intereseaza,va multumesc si continuati.
Mariana 2015-10-09 22:06:44
Multumim pentru informatii .
torok iosif 2015-10-09 20:55:29
Multumiri pentru toate articolele transmise.De lao anumita varsta creste interesul pentru tot ceea ce presupune o viata sanatoasa. Ma intereseaza aspecte legate de alergii posibile de la praf sau ambrozia:simptome, cum se identifica alergia si ce masuri trebuie luate.
Cate ceva despre laringita/faringita?
POPESCU EUGENIA 2015-10-09 20:54:05
Imi plac forte mult sfaturile ?i informa?iile primite de la dumneavoastr? .V? mul?umesc frumos .
Madalina 2015-10-09 17:03:01
M-ati pus pe ginduri cu acest articol,mama mea are o parte din aceste simptome,HTA dar credeam ca ele sunt in contextul unei alte afectiuni grave si a virstei.
Multumesc,sunteti utili.
Drulea 2015-10-09 15:13:10
Imi plac toate stirile voastre. Va multumesc
Dana 2015-10-09 12:24:57
Foarte utile si interesante articolele dumneavoastra! Le citesc si astept zilnic. Felicitari pentru idee! Cu drag
Gabriela 2015-10-09 08:26:16
Buna ziua. Va rog sa imi scrieti si mie cum trebuie sa procedez pt a ma abona la revista de sanatate si care este pretul unui abonament. Va multumesc o zi buna
Vasile TRUSCA 2015-10-09 08:15:45
Am fost inspirat atunci cand am acceptat sa imi trimiteti online REVISTA DE SANATATE.
Citesc mereu fiecare articol si "revista" o retrimit mai departe.
Multumesc!
elena ilie 2015-10-09 08:02:36
Buna. As vrea sa stiu ceva despre tiroida. Am sindromul hasimoto. Am ajuns la eutirox de 120 mg. M am ingrasat 20 kg. Nu pot slabi decat foarte greu cate 1 kg 2. Ce zuceti?
elena ilie 2015-10-09 07:58:18
Sunteti foarte buni. Asa mai citesc si eu cate ceva ca in rest nu aam timp.

Revista GRATUITA

CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori

Cele mai citite stiri

Ultimele comentarii

0

Revista GRATUITA

CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016