Dieta bazata pe indicele glicemic scazut presupune sa consumi si carbohidrati si sa mananci la fel de mult ca inainte (dar nu in mod exagerat!). In acest tip de dieta trebuie sa consumi alimente cu indice glicemic scazut pentru a mentine nivelul glicemiei in limite normale.
Ce beneficii iti aduce dieta cu indice glicemic redus?
-Regleaza nivelul zaharului din sange si secretia de insulina
-Mentine nivelul glicemiei la valori reduse
-Controleaza pofta de mancare/ foamea
-Stopeaza in mod natural apetitul exagerat
-Stimuleaza hormonii care comunica creierului tau ca te-ai saturat - Hrana cu indice glicemic redus sustine lupta cu caloriile
-Te ajuta sa pastrezi controlul asupra marimii portiilor
-Te ajuta sa slabesti
-Te ajuta sa pastrezi contolul permanent asupra kilogramelor
-Include proteine si lipide sanatoase pentru echilibrul dietei tale
-Elimina riscul aparitiei complicatiilor generate de diabet si obezitate: boli cardiovasculare, sindrom X metabolic etc.
-Te ajuta sa “reintri in forma”, sa-ti remodelezi formele
-Te ajuta sa-ti recapeti increderea in tine si in fortele tale
-Te ajuta sa redevii un om sanatos, gata de a te bucura din nou de frumusetea vietii alaturi de cei dragi tie.
Combinatii si solutii alimentare care reusesc sa scada indicele glicemic si sa arda grasimile:
1. Una dintre combinatiile pe care aceasta dieta nu numai ca o ingaduie (spre deosebire de celelalte diete), dar o si recomanda este: combinatia proteine si carbohidrati.
Daca alegi aceasta combinatie te vei bucura nu doar de o masa sau gustare copioasa, satioasa si gustoasa, ci vei scapa de grasimi mult mai usor. Acest lucru se intampla din cauza ca proteinele tind sa stimuleze eliberarea de glucagon -hormonul secretat de pancreas special pentru ardereagrasimilor.
2. O alta combinatie care s-ar putea sa fie pe placul tau si sa scada indicele glicemic este constituita din asocierea carbohidratilor cu substantele acide sau cu grasimile nesaturate. Ca substante acide poti alege otet, suc de lamaie sau de alte citrice.
3. Ca sa reduci grasimile este recomandat sa introduci in dieta si alimente care contin minerale.
Ele reusesc intr-o mare masura sa arda grasimile si sa tina sub control glicemia:
-magneziu: responsabil pentru 75% dintre enzimele corpului; vital pentru controlul glicemiei si arderea carbohidratilor pentru energie. Aportul necesar zilnic recomandat este de 150 mg.
-zincul + vitamina B6 sunt esentiale pentru producerea insulinei. Aportul necesar zilnic recomandat este de 10+50 mg
-cromul este vital in stabilizarea glicemiei. Lucreaza impreuna cu insulina la normalizarea glicemiei, apetitului si greutatii. Ajuta si la scaderea colesterolului si a apetitului pentru dulciuri. Aportul necesar zilnic recomandat este 200- 400 mcg.