Ei bine, cu toate ca ai nevoie de un loc de munca sau de o noua directie in cariera afla ce semne ar trebui sa te alarmeze atunci cand te prezinti la un interviu de angajare si gandeste-te de doua ori inainte de accepta o noua propunere de colaborare astfel incat sa nu ai regrete ulterioare.
1. Prea multi nou-veniti in companie
Daca observi numeroase persoane venite la interviu odata cu tine, iar angajatii firmei par dezorientati si lasa cu totii impresia ca ar lucra de putin timp in companie ar trebui sa te intrebi daca nu cumva aceasta fluctuatie a personalului reliefeaza conditii de munca precare.
2. Un manager cearta subordonatii de fata cu tine
Daca un supervisor isi revarsa toata furia si nemultumirile pe subalterni chiar in fata ta ar trebui sa te intrebi daca vrei sa lucrezi cu o astfel de persoana si daca esti impacata cu faptul ca vei primi mustrari si atentionari in fata tuturor colegilor si nu intr-o discutie personala.
3. Responsabilitatile jobului sunt prea vagi
Daca ai citit o descriere a locului de munca si nu poti intelege ceea ce viitorul angajator asteapta de la tine afla ca este posibil ca nici el sa nu stie exact care iti vor fi responsabilitatile.
4. Angajatorul supraevalueaza compania
Daca ti se promite inca din timpul interviului ca vei avea totul fara niciun efort este timpul sa devii suspicioasa si constienta de faptul ca un angajator serios nu ar trebui sa iti creeze asteptari nerealiste.
5. Postul este vacant doar pentru cateva luni
Acest lucru poate insemna ca pachetul salarial si de beneficii sunt inadecvate sau compania doar a examinat piata, fara a avea intr-adevar nevoie de angajati. In acest caz, daca compania nu are nevoie de specialisti ar fi bine sa nu pierzi timpul si sa continui cautarea unui loc de munca permanent.
6. Perspectivele de avansare / dezvoltare sunt neclare
Intrebarea “Unde te vezi peste cinci ani?” ii da intervievatorului sansa de a evalua perspectivele, ambitiile si planurile tale de viitor. Insa, la randul tau, poti intreba angajatorul care sunt asteptarile si planurile de dezvoltare ale business-ului pentru urmatorii cinci ani. Daca raspunsul este neinteligibil sau neclar, cel mai probabil, nu vei avea oportunitati de dezvoltare a carierei.
7. Ti se cere sa contribui financiar pentru perioada de formare
Aceasta situatie nu are nevoie de nicio explicatie. O companie serioasa nu va cere potentialilor angajati sa plateasca pentru ocuparea posturilor libere, indiferent ca este vorba de o perioada de training, un test psihologic sau o uniforma.