Gulia este saraca in calorii, are doar 27 de calorii pe o suta de grame, si astfel poate fi consumata cu usurinta de persoanele care vor sa dea jos cateva kilograme.
Gulia. 5 beneficii pentru sanatate
1. Sprijina sistemul imunitar si previne anemia
Sucul de gulie ajuta la eliberarea toxinelor din organism, si contine vitamina B 6- vitamina care sustine si intareste sistemul imunitar.
2. Previne cancerul
Studiile au aratat ca un consum regulat de legume din categoria cruciferelor din care fac parte gulia, varza, conopida, varza de Bruxelles, contribuie la prevenirea unor forme de cancer.
3. Te scapa de afectiunile respiratorii
Siropul de gulie este indicat in tratarea tusei bronsitei sau a anginei pectorale. Trebuie sa consumi de 2-3 ori pe zi sirop de gulie si vei observa imediat o imbunatatire a simptomelor.
4. Intareste oasele si dantura
Gulia contine din abundenta fosfor si de aceea are un rol important in intarirea oaselor si danturii. Acest mineral mineral mentine sanatatea oaselor si dintilor si in plus contribuie la cresterea si regenerarea tesuturilor.
5. Vindeca degeraturile
Aplicata extern, gulia este un remediu eficient in tratarea degeraturilor.