Ce este ceaiul Yunnan?
Ceaiul Yunnan este un tip de ceai fermentat care este produs in provincia Yunnan din China, avand, din punct de vedere istoric, legatura cu comertul de ceai al Chinei cu alte tari din regiune, indeosebi Tibet. Numele orasului care comercializa acest sortiment de ceai in trecut era Pu-erh.
Astfel, ceaiul Yunnan este cunoscut si ca ceai negru si ceai Pu-erh.
Din punct de vedere al gustului, ceaiul Yunnan are un gust bogat, cu arome de ciocolata si piper, lucru ce face ceaiul placut si se poate consuma pe tot parcursul anului.
Care sunt beneficiile ceaiului Yunnan?
Ceaiul Yunnan are multe beneficii pentru sanatate, inclusiv efecte pozitive asupra pierderii in greutate, greata, colesterol ridicat, boli cardiovasculare, probleme digestive, inflamatii si anumite tipuri de cancer. Majoritatea acestor beneficii pentru sanatate provin din numarul scazut de calorii si concentratiile ridicate de antioxidanti, inclusiv compusii fenolici, flavonoidele, catechinele si o cantitate mica de cafeina. Acesti compusi activi pot preveni stresul oxidativ si pot reduce bolile cronice, diminuand in acelasi timp apetitul si echilibrand mediul bacterian din intestine.
Cum sa preparati ceaiul Yunnan?
Pasul 1: Puneti 2 linguri de frunze de ceai intr-un ceainic.
Pasul 2: Se fierbe apa, care apoi este lasata sa se raceasca timp de doua minute.
Pasul 3: Se toarna apa peste frunzele de ceai.
Pasul 4: Lasa-ti ceaiul sa faca infuzie timp de 2 minute inainte de servire, adaugati miere, daca doriti.
Sursa foto: pexels.com