Asa ca daca nu ai apucat sa faci sarmale de Craciun sau cele pe care le mai ai inca in frigider nu mai sunt pe gustul tau, iti recomandam sa incerci aceasta reteta atipica.
Ingrediente:
-o jumatate de cana cu apa,
-un sfert de cana de cuscus nefiert,
-mult patrunjel proaspat tocat,
-multa menta tocata,
-zeama de la o lamaie,
-trei linguri de ulei de masline extravirgin,
-doua lingurite de usturoi tocat,
-sare si piper proaspat rasnit,
-400 g de piept de pui,
-o rosie mare, taiata,
-o cana de castravete fara coaja, taiat marunt,
-frunze de vita sau spanac, oparite.
Pregatire:
-Se aduce apa la temperatura de fierbere si se adauga cuscus-ul.
-Se ia vasul de pe foc, se acopera si se lasa cinci minute, ca sa se umfle bine.
-Intre timp, se amesteca patrunjelul cu menta, zeama de lamaie, uleiul, usturoiul, putina sare si piper intr-un bol mic.
-Se marineaza puiul cu o lingurita de amestec de patrunjel si se pune la prajit intr-o tigaie, pana cand se patrunde bine. Apoi se taie in bucati marunte.
-Se adauga amestecul de patrunjel in cuscus, impreuna cu rosia si castravetele. Se asambleaza sarmalutele: pe fiecare frunza se pune cate o lingura mare de cuscus cu legume si cateva bucatele de pui, dupa care se ruleaza strans si se da la rece.
Este un fel de mancare destul de consistent, dar care “pica” foarte bine atat in zilele calduroase de vara, cat si pe timpul iernii.
Pofta buna!