Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie-uri

Reteta de sarmalute atipice cu cuscus si carne de pui

de la 05 Ian. 2021
Reteta de sarmalute atipice cu cuscus si carne de pui Pentru cei care au impresia ca sarmalutele sunt tipic romanesti, iata o varianta diferita, cu o compozitie mediteraneana si putina carne de pui.
Tags: sarmale cu cuscus si carne de puisarmale atipice

Asa ca daca nu ai apucat sa faci sarmale de Craciun sau cele pe care le mai ai inca in frigider nu mai sunt pe gustul tau, iti recomandam sa incerci aceasta reteta atipica.

Ingrediente: 

-o jumatate de cana cu apa, 
-un sfert de cana de cuscus nefiert, 
-mult patrunjel proaspat tocat, 
-multa menta tocata, 
-zeama de la o lamaie,
-trei linguri de ulei de masline extravirgin, 
-doua lingurite de usturoi tocat, 
-sare si piper proaspat rasnit, 
-400 g de piept de pui, 
-o rosie mare, taiata, 
-o cana de castravete fara coaja, taiat marunt, 
-frunze de vita sau spanac, oparite.

Pregatire:

-Se aduce apa la temperatura de fierbere si se adauga cuscus-ul. 
-Se ia vasul de pe foc, se acopera si se lasa cinci minute, ca sa se umfle bine. 
-Intre timp, se amesteca patrunjelul cu menta, zeama de lamaie, uleiul, usturoiul, putina sare si piper intr-un bol mic. 
-Se marineaza puiul cu o lingurita de amestec de patrunjel si se pune la prajit intr-o tigaie, pana cand se patrunde bine. Apoi se taie in bucati marunte. 
-Se adauga amestecul de patrunjel in cuscus, impreuna cu rosia si castravetele. Se asambleaza sarmalutele: pe fiecare frunza se pune cate o lingura mare de cuscus cu legume si cateva bucatele de pui, dupa care se ruleaza strans si se da la rece. 

 

Este un fel de mancare destul de consistent, dar care “pica” foarte bine atat in zilele calduroase de vara, cat si pe timpul iernii.

 

Pofta buna!

 


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Revista GRATUITA

Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine".

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

x


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!



Revista GRATUITA

Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine

CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori



Cele mai citite stiri



Ultimele comentarii



0

Revista GRATUITA

Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine
CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016